Știri

Târgul Dulciurilor de Crăciun la Şcoala “B.P. Hasdeu”

Mare agitaţie la început de săptămână în curtea Şcolii “B.P. Hasdeu”. În cursul dimineţii de luni, 15 decembrie, a avut loc cea de-a cincea ediţie a “Târgului Dulciurilor de Crăciun”. Evenimentul a fost organizat de către patru clase (o clasă pregătitoare, două clase a III-a şi o clasă a IV-a), coordonatori fiind cadrele didactice Gabriela Dinu, Mariana Olteanu, Adina Săbăngeanu şi Daniela Petre. “Târgul are deja o tradiţie de câţiva ani, de când am iniţiat o colaborare cu părinţii, altfel decât până acum. Totul a pornit cu un simpozion «Tradiţie şi inovaţie în relaţia familie – şcoală». De mai mult timp părinţii şi copii lucrează împreună în mai multe case, ca un fel de exerciţiu de intrare în comunitate. Şcoala nu mai este o instituţie, ci devine acasă şi părinţii înţeleg că suntem aproape de copii în orice situaţie.  Este al cincilea an de târg şi aşa sărbătoarea de Crăciun începe la noi” – a declarat înv. Mariana Olteanu. 
Preparatele au fost aranjate cu grijă pe mese, asezonate cu tot felul de articole de Crăciun: felicitări, coşuleţe, coroniţe, podoabe pentru brad şi multe altele. De la înv. Gabriela Dinu am aflat că prin această acţiune s-a urmărit “o legătură strânsă între şcoală şi familie. Copiii, în orele de educaţie tehnologică şi plastică, au confecţionat podoabe, iar împreună cu părinţii au pregătit prăjiturile. În cadrul evenimentului au participat cele patru cadre organizatoare ale proiectului, copiii şi părinţii. Trebuie să menţionez că cei mici au dorit în mod special să valorifice ei, să fie la standurile de vânzare personal. Mulţumim părinţilor care sunt alături de copii şi de noi”.
Prăjiturile delicioase, checurile, plăcintele, brioşele, fursecurile au fost preparate cu multă pasiune, toate fiind făcute în casă. “Ne ajută să socializăm între noi, să fim mai uniţi şi să ne împărtăşim reţetele” – ne-a spus o mămică. 
Târgul a fost cu vânzare, preţurile fiind accesibile tuturor şi variind între 1 leu şi 6 lei, în funcţie de produsul cumpărat. 10% din banii strânşi vor fi donaţi Complexului de Servicii Comunitare “Sf. Filofteia” din Câmpina. “O parte din bani îi dăm copiilor cu probleme şi cu restul de bani o să mergem la un film” – ne-a mărturisit Raluca Andreea Constantinescu, elevă în clasa a III-a.
Într-adevăr, târgul a căpătat noi valenţe anul acesta. A fost primul an de educaţie financiară, copiii calculându-şi banii pentru acţiunea caritabilă, pentru vizionarea unui film 3D şi pentru a-şi mai dota clasele cu ceea ce consideră că mai este necesar. 
Târgul s-a încheiat cu un concert de colinde şi cu urările specifice sărbătorilor de iarnă. 
Andreea ŞTEFAN

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare