Știri

Strângere de semnături pentru sterilizarea gratuită a câinilor şi pisicilor

Un grup de tineri câmpineni, iubitori de animale, a pornit o campanie de strângere de semnături menită a determina administraţia locală să se implice în organizarea şi finanţarea unui program de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor de pe raza municipiului Câmpina, indiferent că au sau nu au stăpân.
Problema animalelor abandonate, îndeosebi a puilor de pisică şi de câine aruncaţi în ghenele de gunoi, pe străzi, în scările de bloc sau în curţile oamenilor, ia tot mai mare amploare în oraşul nostru. Zeci de cazuri sunt semnalate zilnic pe reţelele de socializare sau în presa locală, fără a fi luată vreo măsură în vederea prevenirii acestui fenomen.
 


„Sterilizarea este singura soluţie de a preveni abandonul şi cruzimea la care sunt supuse animalele de companie nedorite. Deşi legislaţia în vigoare prevede obligativitatea sterilizării, efecturarea acesteia de către persoanele cu venituri sau pensii mici este aproape imposibilă, datorită atât costurilor, cât şi logisticii pe care le implică această operaţiune. Prin sterilizare, previi problema animalelor fără stăpân înainte de a apărea, în loc să încerci să tot repari problema odată ce animalele sunt în stradă. Aceasta este singura soluție eficientă de gestionare, recomandată și promovată de toate organizațiile de referință. Datorită acestei intervenții de 15 minute, niște animale nu vor mai sfârși sub roțile mașinilor, nu vor mai flămânzi pe câmp, nu vor mai scormoni în gunoaie. La nivel naţional, foarte multe primării – de exemplu Primăria Buftea, Tuşnad, Reşita şi altele – au realizat programe de sterilizare a animalelor din banii de la bugetul local, reuşind să stopeze în mare măsură acest fenomen al abandonării animalelor în spaţiul public. Dacă alții știu să fie responsabili, am convingerea că la fel am putea să facem și noi la Câmpina!” – ne-a declarat Iulia Burloiu, iniţiatoarea acestui demers, o mare iubitoare a patrupedelor, care a reuşit să salveze de la moarte multe animale abandonate şi să le găsească un cămin primitor.
Formularele pentru semnături se gasesc la cabinetul veterinar de pe strada Mihail Kogălniceanu (la Bolta Rece) sau în majoritatea magazinelor care comercializează mâncare pentru necuvântătoare. Pentru a putea semna, este obligatoriu să aveți vârsta minimă de 18 ani și domiciliul in Câmpina.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare