Știri

“Spune NU consumului de droguri!” – un simpozion organizat de elevii Şcolii Postliceale „Louis Pasteur”

Vinovat de producerea unor efecte devastatoare, cărora le cad victime mai ales tinerii, consumul de substanţe halucinogene nu este o invenţie a zilelor noastre. Cu un termen generic, astăzi le numim “droguri”. Unele sunt substanţe de sinteză, produse în laborator, altele au la bază substanţe extrase din diferite plante. Dar oricare ar fi originea lor, toate îl duc pe consumator într-o lume a fantasmelor. O lume iluzorie în care “moartea albă” îl pândeşte în fiecare clipă pe nefericitul care a ajuns dependent de ele. Dar asta nu se întâmplă de ieri, de azi: drogurile au în spatele lor o istorie întreagă care, întinsă prin toată lumea, a traversat secole şi milenii.
Din păcate cele mai vulnerabile categorii de consumatori din zilele noastre sunt tinerii. Inclusiv cei din ţara noastră. Tineri pe care nu-i mai sperie nici sărăcia şi mizeria în care ajung să se prăbuşească rapid, nici posibilitatea de a intra în puşcărie datorită actelor de violenţă pe care le comit doar ca să facă rost de banii pentru “o doză”. Şi nici măcar faptul că “droagele” îi preschimbă rapid în nişte biete “legume” sociale. 
In acest context, joi, 12 iunie, la sediul Şcolii Postliceale „Louis Pasteur”, a avut loc simpozionul cu tema „Spune NU consumului de droguri”. La acest simpozion, organizat de Consiliul Elevilor, au participat elevii şcolii însoţiţi de cadrele de conducere dar şi de cadrele didactice ale a acesteia.
Au răspuns invitaţiei domnul Mihnea Moldoveanu – angajat al Direcţiei Nationale Antidrog Prahova şi doamna Livia Ene din partea Poliţiei Câmpina, departamentul Poliţie de Proximitate.
Invitaţii au prezentat materiale consistente despre consumul de droguri şi efectele nocive asupra comportamentului, materiale bazate pe o cazuistică extrem de diversificată. 
Profesor psiholog  Natalia Enache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare