Știri

Sporuri speciale pentru angajaţii instituţiilor din subordinea Primăriei

În ultimele două ediţii am tot dezbătut un subiect fierbinte – sporurile şi indemnizaţiile pe care le încasează angajaţii Primăriei.Ei bine, nu numai angajaţii Primăriei sunt în această postură. Şi salariaţii unor instituţii subordonate Primăriei Câmpina beneficiază de o serie de sporuri – să le spunem – speciale. Iar în ediţia de faţă vom da doar două exemple.Contractul colectiv de muncă pentru Serviciul Public de Administrare şi Exploatare a Pieţei Centrale Agroalimentare, serviciu condus – încă – de consilierul (!) Marian Nistor, a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 53 din 27 martie 2008. Faţă de sporurile pe care le primesc angajaţii Primăriei, la acest serviciu mai sunt reglementate o serie de sporuri şi avantaje. Este vorba despre spor pentru orele lucrate în timpul nopţii – 25%, spor pentru orele suplimentare prestate peste durata normală a zilei de lucru – între 75 şi 100%, spor pentru orele lucrate în zilele de repaus sau sărbători – 100%, fondul de premiere – 2% din întregul fond de salarii, spor pentru muncă în condiţii nedorite – între 10 şi 20%, spor pentru condiţii vătămătoare de până la 15%. De asemenea, salariaţii Pieţei primesc un ajutor pentru Crăciun şi Paşte în echivalentul unui salariu mediu brut pe economie şi tichete de masă sau contravaloarea acestora.Nici la Casa de Cultură “Geo Bogza” lucrurile nu stau mai bine. Contractul colectiv de muncă al acestor angajaţi a fost aprobat prin HCL 41/28 februarie 2008. Este vorba despre sporul pentru muncă prestată pe timpul nopţii – 15%, ajutor de sărbători în valoare fixă – 350 RON net la Crăciun, 300 RON net la Paşte şi 100 RON la 8 Martie – numai femeile, spor pentru ore suplimentare – între 75 şi 100%, spor pentru orele lucrate în zilele de repaus şi de sărbători – 100%, spor de stabilitate pentru angajaţii cu o vechime mai mare de 20 de ani în instituţie – 20%, recompensă la pensionare – 1.000 RON net, fonduri pentru două ţinute în cuantum de 500 RON net, precum şi tichete de masă sau contravaloarea acestora. O prevedere aparte în acest contract colectiv este aceea că “la plecarea în concediul de odihnă, pe lângă indemnizaţia de concediu, personalul contractual are dreptul la un ajutor pentru recuperarea capacităţii de muncă egal cu salariul de bază net din luna anterioară plecării în concediu”. (A.NECULAI)

Un comentariu

  1. Şi ce, ai vrea să aibă venitul tău din presă? Acolo unde legea este permisivă şi îţi oferă posibilitatea de a negocia un CCM nu văd de ce nu ai face acest lucru. Nu faceţi decât să vă afişaţi frustările pe bloguri.”Ziarizdelor”

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare