Știri

“Spitalul SanConfind oferă servicii medicale unice în judeţul Prahova”

ne asigură medicul Gabriel Ţintărescu, directorul executiv al acestui spital
Medicul Gabriel Ţintărescu este directorul executiv al Centrului Medical SanConfind, după ce a fost mulţi ani managerul Spitalului de Psihiatrie Voila şi chiar, pentru o perioadă mai scurtă de timp, şeful Autorităţii de Sănătate Publică Prahova. Managementul unui spital de stat nu trebuie să difere de cel al unui spital privat, consideră doctorul Ţintărescu. În schimb, calitatea serviciilor medicale înclină clar balanţa în favoarea spitalului privat. Mai ales când acesta din urmă are anvergura şi dotările Centrului Medical SanConfind, cel mai mare spital privat prahovean (atunci când va fi terminat în totalitate), cu una dintre cele mai moderne baze de tratament şi recuperare medicală din România. Interviul următor este cu un medic care ştie foarte bine cum poate scăpa un spital privat de mentalităţile şi avatarurile întâlnite la spitalele de stat. Reporter: Mai întâi, v-aş ruga să vă prezentaţi pentru cei care nu vă cunosc. 
Gabriel Ţintărescu:  Am terminat Facultatea de Medicină la Bucureşti, în anul 1985. Vin din Bucureşti, dar într-un fel mă consider câmpinean, mai ales după cei opt ani în care am lucrat în acest oraş, conducând activitatea Spitalului de Psihiatrie Voila. Nu aş vrea să fac o prezentare clasică, fiindcă nu cred că au prea mare importanţă precedentele mele locuri de muncă şi funcţiile deţinute. Important pentru mine este faptul că am acumulat, de-a lungul anilor, o experienţă bogată care m-a ajutat să susţin şi să dezvolt proiectul SanConfind, un proiect medical deosebit. În sprijinul acestui demers stau şi perioadele de pregătire în managementul medical efectuate în SUA, Franţa, Germania şi la ASE Bucureşti. La Centrul Medical SanConfind încercăm să depăşim mereu dificultăţile pe care le întâmpinăm în realizarea echilibrului atât de necesar între resursele financiare, cerinţele de calitate impuse actului medical şi aşteptările pacienţilor. Pacientul este pentru noi cel mai important om. Tot personalul medical angajat trebuie să graviteze în jurul său aşa cum planetele din sistemul nostru solar gravitează în jurul Soarelui. Comparaţia mea poate părea exagerată, dar ideea, pe care cred că am reuşit s-o transmit cititorilor, este evidentă: facem tot ce ne stă în putinţă pentru fiecare pacient care ne trece pragul. Iar de putinţă, credeţi-mă, nu ducem lipsă. Pentru că nu pot scăpa de tentaţia prezentării clasice a unei autobiografii, aş putea să vă mai spun că de 22 de ani profesez în domeniul medicinei. La început, ca asistent medical la Salvarea Bucureşti (cum se numea atunci Serviciul de Ambulanţă). Am avut acest job în timpul ultimilor trei ani de facultate. Am făcut stagiatura la Olteniţa (trei ani), răstimp în care efectuam gărzi in Serviciul de Urgenţă al Salvării şi la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Am făcut multe gărzi, dintr-un voluntariar pe care nu l-am regretat niciodată, fiindcă mi-a folosit mult în viaţă. Am fost apoi şase luni medic de ţară, pregătindu-mă continuu pentru examenul de secundariat, care nu se mai dăduse de mulţi ani. Lucrul în sistemul medical de urgenţă şi ca medic de ţară mi-a oferit ocazii multiple de a lucra sub presiunea timpului, luând decizii în ultima clipă şi salvând in extremis vieţi. Am promovat concursul de secundariat şi am început pregătirea în chirurgie generală la Spitalul Fundeni şi la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Am promovat ulterior toate examenele de grad şi am urmat câteva stagii de pregătire complementare (în chirurgia laparoscopică, chirurgia pancreasului şi management informaţional medical). Din motive de sănătate, am renunţat ulterior la chirurgie şi am ajuns, printr-un fericit concurs de împrejurări, la Câmpina. 
Cum simţiţi trecerea de la un spital de stat la un spital privat? Va putea face faţă SanConfind concurenţei marilor spitale din Braşov şi Bucureşti? 
Înainte de a vă răspunde, aş sublinia faptul că pregătirea profesională bazată pe rezultate practice notabile, în care îndemânarea, inteligenţa şi spiritul gospodăresc sunt permanent aplicate şi susţinute , atrag după ele recunoaşterea meritelor profesionale şi schimbarea mentalităţilor. Este ceea ce promovăm la SanConfind. Nu ne este teamă de concurenţa marilor spitale din apropierea Câmpinei. Mai ales că şi noi oferim servicii medicale de calitate, în unele privinţe, servicii medicale unice pentru judeţul Prahova. Sunt convins că vom răzbate prin inerentele dificultăţi ale începutului de drum. Eliminând compromisul cu noncalitatea, consider că, din punct de vedere al managementului, nu ar trebui să existe nicio diferenţă între un spital privat şi unul public. În schimb, rezultatul final, calitatea serviciilor medicale înclină clar balanţa în favoarea spitalului privat. Mai ales când spitalul privat are anvergura şi dotările Centrului Medical SanConfind, cel mai mare spital privat prahovean (atunci când va fi terminat în totalitate), cu una dintre cele mai moderne baze de tratament şi recuperare medicală din România. Provocările de pe piaţa serviciilor de sănătate vor face să existe o competiţie din ce în ce mai accentuată între spitalele private şi spitalele publice, ca şi între spitalele private între ele. Aceasta va determina crearea unor servicii medicale de nişă în care profesionalismul deosebit al resursei umane, coroborat cu tehnologia avansată, va surpa conceptul de medicină gratuită. 
SanConfind promovează un sistem integrat de servicii medicale. La ce se referă acest concept?
Un concept integrat de servicii medicale este foarte greu de realizat. Însă noi am avut norocul unor condiţii naturale favorabile. Dumnezeu ne-a dăruit o soluţie fizică ideală pentru recuperarea medicală: apa sărată a unui izvor al comunei Poiana Câmpina, cu o mineralizare totală de 321 g/l. În sprijinul nostru stă şi strategia companiei petroliere Confind de a susţine dezvoltarea unui spital înalt tehnologizat, precum şi faptul că Poiana Câmpina este o localitate situată la jumătatea drumului dintre Bucureşti şi Braşov. Toate acestea creează o alternativă de servicii medicale unice: diagnostic prin utilizarea tehnologiei de vârf; tratament cu soluţii şi tehnici intervenţionale moderne; posibilitatea de recuperare într-un ambient plăcut şi cu o gamă totală de dispozitive medicale ultraperformante şi agenţi fizici cu proprietăţi terapeutice de excepţie. Acestea au putut fi realizate prin iniţiativa şi sprijinul Confind SRL, care asigură o finanţare de multe milioane de euro, până la finele anului 2016. Aşa va apărea pe harta medicală a României un spital privat de invidiat, unde orice cetăţean european se poate simţi ca acasă, atras de oferta turismului medical pe care vrem să-l dezvoltăm. 
Prestarea unor servicii medicale deosebite implică o strategie deosebită? 
Desigur, avem o strategie prin care încercăm să realizăm o platformă de evaluare şi diagnosticare a pacienţilor în pachet integrat, ce cuprinde: transport de la domiciliul pacientului în ambulatoriul de specialitate al Spitalului SanConfind; consultaţii interdisciplinare; examene paraclinice de laborator şi imagistică; reevaluarea pacientului după efectuarea investigaţiilor; stabilirea unui diagnostic final şi a unei conduite terapeutice. Toate într-un interval de maximum 12 ore. Practic, pacientul e luat de acasă dimineaţa, stă în Centrul de Diagnostic până la maximum 12 ore, pentru a se întoarce apoi acasă cu un diagnostic precis şi o conduită terapeutică foarte clar stabilită (indicaţie operatorie, tratament de recuperare, medicaţie şi monitorizarea efectelor ei, reţete nutriţionale etc). Urmărim, aşadar, realizarea unui Centru de Diagnostic la standarde europene, un concept care nu se întâlneşte în practica medicală a niciunui prestator de servicii medicale din zona Braşov – Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare