Știri

Spitalul SanConfind alină suferințele trupului, dar și ale sufletului

Centrul Medical SanConfind s-a dezvoltat continuu în ultimii doi ani, iar finalul acestui proiect îndrăzneț, din care se va naște cel mai mare spital privat din județul Prahova, este tot mai aproape. Dispozitivele moderne și materialele sanitare de cea mai bună calitate, echipamentele și aparatura medicală achiziționate de la cei mai buni producători mondiali în domeniu, toate vin să completeze valoarea unui personal medical înalt calificat şi profund dedicat actului medical, văzut în cea mai nobilă accepţiune a sa. Adică aşa cum l-a văzut şi Hipocrate, părintele medicinei, acum 2500 de ani, atunci când a formulat principiul fundamental al celebrului său jurământ: îngrijirea atentă a bolnavilor spre folosul lor, după puterile şi priceperea personalului medical, fără răutate şi nedreptate, cu practicarea meşteşugului vindecării bolnavilor în nevinovăţenie şi curăţenie.  Am stat de vorbă cu domnul profesor doctor Radu Palade, directorul medical al spitalului, care ne-a asigurat că proiectul SanConfind este pe drumul cel bun.    
                    
                                   
– Domnule profesor, vă rugăm să ne faceți o scurtă prezentare a Centrului Medical SanConfind.
– Politica noastră, a celor din conducerea Centrului Medical SanConfind, a fost să deschidem treptat-treptat câte o secție, pentru a putea controla foarte atent serviciile oferite și satisfacția pacienților vizavi de modul în care au fost primiți, diagnosticați și tratați. Nu mult după darea în folosință a  secției de Balneofiziokinetoterapie, am deschis Laboratorul de analize medicale și Departamentul de imagistică. Laboratorul medical este dotat cu aparatură de ultimă generație și are un personal înalt calificat care depune toate eforturile pentru a da pacienților rezultate cât mai corecte ale analizelor probelor de laborator. Se urmărește, totodată, dezvoltarea continuă a unor investigații paraclinice. Departamentul de imagistică este dotat cu aparatură foarte performantă, de ultimă generație, iar medicii de aici sunt și ei de un înalt profesionalism. În paralel cu dezvoltarea spitalului, s-a dezvoltat și Ambulatoriul de specialitate al acestuia, prin deschiderea unor cabinete de consultații cu o mare adresabilitate. De menționat că la cabinetul Gastroenterologie lucrează profesorul Radu Voiosu, membru titular al Academiei de Științe Medicale, o somitate în domeniu. Endoscopiile realizate de domnul doctor Radu Voiosu cu ajutorul unor aparate foarte performante se află la un nivel profesional de top. Celelalte cabinete care funcționează în cadrul Ambulatoriului de specialitate (Dermato-venerologie, Endocrinologie, Obstetrică-ginecologie ș.a), sunt și ele foarte solicitate și au rezultate foarte bune. De curând, din 1 decembrie 2016, s-a deschis Secția Obstetrică-ginecologie, cu 20 de paturi, având un compartiment de Neonatologie, dar și unul de Anestezie și terapie intensivă. Șeful acestei secții este doctorul Răzvan Mateescu, un chirurg valoros care a fost, ani în șir, șeful secției Obstetrică-ginecologie de la Spitalul Elias din București. Domnul doctor abordează cu succes patologia tumorilor genitale maligne. Secția Obstetrică-ginecologie a început să funcționeze foarte bine, primele operații realizate reprezentând tot atâtea succese. În continuare, ne propunem ca, în anul 2017, să deschidem blocul operator central pentru intervenții chirurgicale din specialități multiple: chirurgie generală, chirurgie plastică și reparatorie, chirurgie ortopedică, urologică, vasculară. Secția Chirurgie va cuprinde trei săli de operații, echipate cu aparatură de ultimă generație, în vederea efectuării unor intervenții chirurgicale în condiții de securitate maximă. 
– Care ar fi beneficiile unui spital privat, în comparație cu spitalul de stat? De ce ar trebui să aleagă pacienții Centrul Medical SanConfind?
– Spitalul SanConfind și-a propus, de la începuturile sale, să reprezinte o alternativă la diagnosticarea și tratarea pacienților din zona de nord a județului Prahova. Am urmărit și vom urmări mereu oferirea unor servicii medicale de cea mai bună calitate. De aceea, construcția spitalului a fost realizată de așa natură, încât să ofere condiții de spitalizare (hoteliere) cât mai umane, cât mai intime, cât mai antistres. Saloanele sunt cu un pat sau două paturi, nu mai mult, iar condițiile de cazare sunt atent urmărite, pentru a îndeplini standarde hoteliere de cât mai multe stele. Totodată, pentru ca pacientul să primească cel mai exact diagnostic, nu ne-am uitat la bani și am achiziționat, pentru fiecare disciplină medicală, cea mai bună aparatură medicală existentă în prezent. Cu alte cuvinte, aparatura fiind nouă și de mare performanță, acuratețea diagnosticului este de excepție. De asemenea, oferim un tratament extrem de complex pentru toate afecțiunile medicale care intră în sfera noastră de activitate. Pe de altă parte, am încercat mereu să angajăm medici foarte buni, unii dintre ei, chiar cei mai buni din specialitățile respective. În acest fel, pacienții SanConfind își pot rezolva mai bine problemele de sănătate, deoarece primesc servicii medicale de cea mai bună calitate. Pe lângă aceste lucruri, trebuie să adăugăm și faptul că politica SanConfind urmărește ajutorarea pacientului și din punct de vedere emotional. Orice pacient primește de la noi sprijin moral, sufletesc, astfel încât șederea în spital să nu îl afecteze din punct de vedere psihic. Ne-am propus să promovăm comportamente deontologice deosebite, precum și o deschidere umană cât mai largă, astfel încât pacienții noștri să nu fie stresați deloc.  Altfel spus, principiile morale de bioetică medicală recunoscute în întreaga lume sunt aplicate strict, sub un control și o supraveghere permanentă. Toate aceste lucruri fac ca asistența medicală în Spitalul SanConfind să fie una de înaltă performanță profesională, dar în același timp și de înaltă spiritualitate și calitate morală. Există principii morale în viața medicală stabilite de milenii. Medicina europeană a funcționat și s-a dezvoltat după principiile hipocratice, care în spitalul nostru sunt respectate cu strictețe.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare