Știri

Şi totuşi, PNL Câmpina are vicepreşedinţi!

Despre confruntarea de la şedinţa de alegeri a Biroului Executiv al PNL Câmpina v-am informat în numărul trecut al publicaţiei noastre. Şedinţa de alegeri din 15 februarie s-a terminat cu un scandal, ceea ce a declanşat o revoltă a consilierilor municipali liberali, jigniţi şi indignaţi de modul în care s-au desfăşurat alegerile. Candidaţi la trei dintre cele patru funcţii de vicepreşedinţi puse în joc, reprezentanţii PNL în Consiliul Local (Rodica Papuc, Daniel Ioniţă şi Florin Frăţilă) au acuzat faptul că alegerile au decurs după un scenariu bine pus la punct, cu presiuni psihice exercitate asupra multor delegaţi prezenţi la adunarea generală.
Drept pentru care, după numărarea şi validarea voturilor, cei trei au şi demisionat din funcţiile de vicepreşedinţi în care fuseseră aleşi, nemulţumiţi de numărul jignitor de mic de voturi obţinute, în comparaţie cu unii apropiaţi ai preşedintelui Guran, care au fost aleşi în Biroul Executiv cu aproape unanimitate de voturi, deşi nimeni nu i-a văzut pe la sediul partidului, nici măcar în perioadele liniştite. Nemaivorbind despre campaniile electorale, în care liberalii câmpineni cu state vechi au luptat din greu pentru atingerea unor rezultate performante.
Biroul Executiv are 19 membri (nu 17, cum greşit am scris săptămâna trecută), dintre care un preşedinte şi patru vicepreşedinţi. Pe lângă cei 19, lista mai conţine şi trei supleanţi. Eugen Popa, omul de încredere al lui Virgil Guran, a acceptat funcţia de vicepreşedinte în care fusese ales de către cei 100 de delegaţi prezenţi la adunarea de alegeri. Pentru că nu se cădea să rămână nestatutară organigrama conducerii organizaţiei PNL Câmpina şi necompletată schema celor patru subalterni ai săi, preşedintele Virgil Guran s-a văzut nevoit să-i întrebe pe primii clasaţi dintre membrii simpli ai Biroului Executiv, în ordinea voturilor obţinute la alegeri, dacă doresc să devină  vicepreşedinţi. Fostul consilier municipal şi judeţean Enache Dragomir şi omul de afaceri Bogdan Cord, liberali cu vechime în partid, aflati în primii patru clasati, au refuzat funcţia  de vicepreşedinte cu care i-a ademenit preşedintele organizaţiei municipale. Singurii care au acceptat să-i fie adjuncţi lui Virgil Guran au fost Ion Vlad şi Ganea Constantin (ocupanţii locurilor 3 şi 6 de pe lista membrilor Biroului Executiv).
Virgil Guran a explicat refuzul celor doi liberali amintiţi mai devreme astfel: “Liberalii cu vechime în partid, cum sunt Dragomir Enache şi Bogdan Cord, au refuzat funcţia, motivând lipsa timpului disponibil”.
Oare aşa să fie? Nu se cunosc motivele pentru care cel de-al patrulea vicepreşedinte încă nu a fost ales, pardon, numit de către preşedinte, însă vacantarea, în continuare, a acestui post, spune multe.A.N.

2 Comentarii  

  1. Ati beneficiat de un context adecvat, de antipatia asupra pdl si in felul asta maretul vostru lider a ajuns deputat mai mult datorita tractorasului Severin si apartenetei la USL. Asta nu inseamna ca unicul vostru candidat are cine stie ce merite deosebite in afara de intocmirea unor liste unde sa apara oamenii ce il sustin. Demisia consilierilor e un act prin care se demonstreaza coloana vertebrala dar sa ma scuzati si multa prostie. Pur si simplu partidul in Campina e predat in mana unui singur om. Ar fi cazul sa gasiti strategii alternative pt ca in curand veti fi in cadere libera.

  2. nui nici o paguba ca nu au liberalii vicepresedinti oricum aia nu fac nimic tot Guran hotaraste ce e de facut sau de zis. decat sa fi carpa de sters pe jos mai bine nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare