consideră medicul pediatru Simona Brânzea
(P) Cabinetul Pediatrie din cadrul Policlinicii SanConfind funcţionează în clădirea denumită „Casa cu lei” de pe Bulevardul Carol I, lângă Colegiul Tehnic Forestier. Cabinetul are o mare adresabilitate, zeci de copii fiind trataţi aici zilnic cu dragoste şi profesionalism de către medicul primar pediatru Simona Brânzea. Doamna doctor este un medic dedicat nobilei sale meserii şi iubit de toţi copiii care îi trec pragul cabinetului. Doctorița de copii de la Policlinica SanConfind susține cu tărie că, pentru copiii cu vârsta de peste un an care urmează să se integreze în colectivități, trebuie să se facă obligatoriu profilaxia infecțiilor respiratorii. Concret, micuților li se administrează medicamente pentru creșterea imunității.
„Prima administrare a acestor medicamente se va face în luna august, înainte de integrarea în colectivitate, după care urmează un nou rapel în decembrie sau în ianuarie, ca să se fortifice organismul în perioada mai rece a anului. De asemenea, vaccinările se fac după o schemă riguros întocmită. Eu recomand cu căldură și vaccinările de pe schema opțională (Rotarix și Varilix), întrucât, în ultimii ani, au apărut tot felul de complicații ale bolilor căilor respiratorii, complicații ce pot fi prevenite și rezolvate din timp cu ajutorul vaccinurilor respective”, consideră doamna doctor Simona Brânzea. I-am solicitat doamnei doctor să ne relateze un caz mai deosebit, rezolvat în ultimul an de zile. Așa am aflat despre unul dintre cazurile mai complicate rezolvate, în ultima vreme, de către doctorița de copii de la SanConfind. Concret, este vorba despre cazul unui sugar de trei luni care a venit la cabinet cu o dermatită atopică extrem de urâtă. Eczema severă cunoscută și sub numele de dermatită atopică (fiindcă nu are o localizare specifică) este o afecțiune inflamatorie cronică a pielii care nu se vindecă ușor. Cauzele dermatitelor atopice sunt necunoscute, și de aceea vindecarea acestor afecțiuni este dificilă. „Boala de piele a sugarului prezenta leziuni generalizate. Copilul suferea din cauza unui prurit intens, se scărpina foarte tare, iar pielea lui se descuama. După aproximativ patru săptămâni de tratament în care i-am administrat medicamente hipoalergene, cu aplicații locale de unguent Exomega Control, s-a reușit vindecarea acestei afecțiuni. Pot spune că evoluția bolnavului a fost spectaculoasă. La vârsta aceasta dermatitele atopice au o etiologie neprecizată, etiologia fiind ramura medicinei care studiază cauzele bolilor și factorii ce influențează apariția diverselor boli. Și din acest motiv, dermatitele atopice sunt extrem de greu de vindecat”, ne mai spune doamna doctor Simona Brânzea.
www.sanconfind.ro
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!