Știri

Severin, prima conferinţă la noul său cabinet parlamentar

Senatorul Georgică Severin a susţinut prima sa conferinţă de presă la noul cabinet parlamentar, situat deasupra sediului BRD de la intersecţia Căii Doftanei cu B-dul Carol I. De altfel, tot aici pot veni să se înscrie şi cei interesaţi de audienţe la senatorul PSD.
La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media, senatorul Georgică Severin a vorbit despre un subiect fierbine – scandalul din jurul liderilor de sindicat, scandal care – în opinia senatorului câmpinean – prefaţează angajarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii. „Cea mai gravă modificare pe care o aduce noul Cod al Muncii este cea legată de desfiinţarea contractelor colective de muncă. Poate trebuie aduse unele clarificări la aceste contracte, dar în nici un caz nu trebuie desfiinţate… Adevărata miză a întregului scandal este aceea că se intenţionează noi concedieri colective. Iar fără contracte colective, oamenii nu mai primesc sume compensatorii la disponibilizare”, a declarat Severin. Senatorul câmpinean spune că ANI funcţionează ca o poliţie politică, sub incidenţa căreia intră 1,5 milioane de persoane, cărora li se adaugă 100.000 lideri de sindicat. „Când s-a adoptat Legea ANI, m-am opus prin vot ca liderii de sindicat să fie obligaţi să-şi declare averea. Nu pentru că aş fi ferm convins de corectitudinea liderilor de sindicat, ci pentru că declaraţia de avere e necesară în relaţia dintre cetăţean şi demnitarii publici, cei care gestionează banul public. Sindicatele sunt structuri juridice de drept privat şi nu e cazul să se facă astfel de forţări ale legii. Există tendinţa ca totul să intre sub incidenţa ANI, o agenţie care nu mai există în nici o ţară din UE şi care la noi funcţionează ca poliţie politică. Şi justific ceea ce spun. La 24 ore după declaraţia preşedintelui Băsescu referitoare la sindicalişti, ANI a şi început verificările. Iar în astfel de coincidenţe nu mai crede nimeni!”, a afirmat Severin.
Au fost abordate şi câteva subiecte locale. Comentând bugetul local, senatorul Severin a precizat că „deşi s-au mărit taxele şi impozitele locale, nivelul veniturilor este cu peste o sută de miliarde lei vechi mai mic faţă de anul precedent. Este o realitate a situaţiei economice, a greutăţilor cu care se confruntă agenţii economici şi demonstrează că administraţia PDL de la Câmpina înţelege cât de jos a adus administraţia Băsescu-Boc această ţară şi că populaţia are probleme din ce în ce mai mari”.
De asemenea, Severin a ţinut să sublinieze că „în scandalul centralelor termice am avut dreptate. Eu nu m-am referit nici un moment la licitaţie, aşa cum am înţeles că s-a discutat la şedinţa Consiliului Local, ci la încheierea contractelor. M-am consultat cu mai mulţi jurişti şi toţi mi-au dat dreptate: Câmpina a creditat agenţii economici care au câştigat respectivele centrale, prin faptul că li s-a permis să folosească acele spaţii înainte de încheierea contractelor, nu mai zic de plata lor. Voi face demersurile necesare pentru ca cei vinovaţi să plătească!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare