Știri

Serbările Toamnei au fost oficial anulate! Festivalul de Teatru „Mircea Albulescu”, înlocuit cu „Serile teatrului câmpinean”

Într-o ședință extraordinară convocată de primarul Alin Moldoveanu miercuri, 13 septembrie, Consiliul Local a votat modificarea și completarea unei hotărâri adoptate de legislativ la începutul acestui an cu privire la alocarea unor sume de bani pentru manifestările culturale organizate prin patru instituții de cultură municipale: Casa de Cultură „Geo Bogza”, Casa Tineretului, Muzeul „B.P. Hasdeu” și Biblioteca Municipală „Dr. C.I. Istrati”.

Festivalul de Teatru „Mircea Albulescu“, 2017

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de consilierii locali Dan Nica, Liviu Briciu și Marius Anghelescu, Festivalul de Teatru „Mircea Albulescu”, ajuns la a VIII-a ediție, a fost înlocuit cu „Serile teatrului câmpinean”, suma necesară organizării fiind dublată, de la 32.500 lei la 65.000 lei. Aparent, evenimentului i-a fost doar schimbat numele, regulamentul de funcționare rămânând aproape identic. Din păcate, numărul celor care se puteau bucura odinioară de patru seri de regal teatral la Câmpina a scăzut la jumătate odată cu renovarea Casei de Cultură și desființarea a jumătate din locuri. Festivalul de Teatru „Mircea Albulescu” a fost un proiect cultural organizat, ani la rând, aproape în exclusivitate, de regretatul om de cultură Adrian Dochia.
De o suplimentare a bugetului au beneficiat și manifestările „Spectacol de Crăciun” și „Vis de iarnă cu Moș Crăciun”, cărora li s-au alocat 25.000 lei în loc de 1.000 lei cât fusese inițial prevăzut.
Pentru spectacolul din seara de Revelion, care va fi organizat în centrul civic, au fost alocați 128.500 lei în loc de 85.000 cât fuseseră inițial bugetați.
O serie de evenimente inedite urmează să se desfășoare la Muzeul Hasdeu, a cărui conducere a solicitat o suplimentare a bugetului cu 18.000 lei pentru organizarea „Seratelor Hasdeu” (care vor avea loc în ultima zi de vineri a lunilor octombrie și noiembrie) și pentru „Târg de Crăciun la Castel”, un eveniment cultural artistic care își propune promovarea artizanilor locali și regionali.
Pentru organizarea concursului de înot „Cupa Câmpina Seniori”, ce se desfășoară luna aceasta la bazinul de înot al Clubului Sportiv Câmpina, a fost alocată suma de 10.000 lei.

Serbările Toamnei, 2016. Sursa foto: www.cristian-negoita.ro

Serbările Toamnei, care ar fi ajuns anul acesta la a XIV-a ediție, au fost oficial anulate, după cum era de așteptat, fiind înlocuite, așa cum vă spuneam, de Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor, aflat în desfășurare. Cei 130.000 lei prevăzuți pentru organizarea Serbărilor Toamnei au repartizați celorlalte activități.

3 Comentarii  

  1. Pai sa pape Paraschiv cat mai multi bani … haideti campineni in strada ce mai asteptati sa ne inghita infractorii astia de tot?

  2. Campina are ceea ce merita,că Moldoveanu e necalificat înțeleg dar iluștrii ingineri și economiști de au condus o din 89 încoace? Până la Moldoveanu nu le a sărit mustarul.Si in piața o continua Dolce Vita.Prietenii știu de ce.

  3. Oameni mici, mici de tot, idei pe măsură. O repet: cea mai slabă administrație cămpineană ever, cu un primar sub orice critică, cu niște consilieri cu CV-uri jenante, fără studii, fără cunoștințe solide în absolut niciun domeniu și, pe cale de consecință, cu o activitate pe măsură: ZERO BARAT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare