Conferinţa de presă a PSD Câmpina i-a prilejuit senatorului Georgică Severin mai multe comentarii legate de evenimentele politice naţionale. Fie că a fost vorba de decizia Curţii Constituţionale privind declararea ca neconstituţional a modului de adoptarea a Legii Educaţiei, fie că a fost vorba de relaţia dintre PSD şi PNL, senatorul câmpinean a comentat pe larg principalele evoluţii de pe scena politică naţională.
„Lucrurile nu sunt foarte clare în privinţa deciziei Curţii Constituţionale”
Primul subiect abordat de senatorul Georgică Severin a fost cel al deciziei Curţii Constituţionale prin care s-a declarat neconstituţională intenţia Guvernului de a-şi angaja răspunderea pe Legea Educaţiei, în condiţiile în care aceasta se afla în plin proces legislativ. „Decizia Curţii Constituţionale este una de salutat, dar lucrurile nu sunt foarte clare până nu apare motivaţia. Tocmai din acest motiv nici nu a fost retrasă încă moţiunea depusă în momentul angajării răspunderii, pentru că riscam ca, în momentul retragerii moţiunii, legea să intre imediat în vigoare în varianta propusă de Guvern. Este un moment extrem de delicat, dar nu cred că se vor produce lucruri spectaculoase”, a spus Georgică Severin. Senatorul câmpinean a fost completat de Florea Radu, fostul preşedinte al social-democraţilor câmpineni, prezent după foarte mult timp la o conferinţă de presă a formaţiunii politice din care face parte: „Mie mi se pare foarte greu de înţeles cum o astfel de decizie este luată de Curtea Constituţională cu scorul de 5-4. Acolo ar trebui ca toate deciziile să se ia prin consens sau sub o altă formulă care să nu mai alimenteze speculaţiile că orice decizie a Curţii Constituţionale este una eminamente politică”.
Oricum, până la lămurirea lucrurilor, după părerea senatorului Severin, o victimă colaterală ar putea fi democrat-liberalul Mihail Hârdău, care ar putea fi retras de PDL din funcţia de preşedinte al Comisiei de Învăţământ a Senatului, pentru că… s-a bucurat la aflarea verdictului Curţii, ceea ce i-ar fi deranjat foarte tare pe unii colegi de partid, dar mai ales pe cei de la UDMR.
„Relaţia PSD – PNL cunoaşte o îmbunătăţire radicală”
Senatorul Georgică Severin (care din a doua parte a săptămânii trecute este şi unul dintre purtătorii de cuvânt ai departamentelor PSD, alături de Lia Olguţa Vasilescu) s-a referit şi la colaborarea dintre PSD şi PNL. „Relaţia dintre PSD şi PNL cunoaşte o îmbunătăţire radicală în ultima vreme, iar acţiunile noastre devin tot mai concertate împotriva puterii”.
Interesant este că tocmai a doua zi după aceste declaraţii ale senatorului Severin, liderul PNL Crin Antonescu lansa un atac dur la adresa PSD şi a lui Victor Ponta, la o întâlnire a Ligii aleşilor liberali. Despre PSD, Crin Antonescu a spus că „a contribuit la aducerea la putere, pentru al doilea mandat, a lui Traian Băsescu”, iar la Ponta s-a referit ca la cel care „a fost şeful Corpului de Control al primului ministru Adrian Năstase, calitate din care nu a prins pe nimeni, nici măcar pe Traian Băsescu!”
Despre Adrian Păunescu şi Horia Tiseanu, la un loc…
Conferinţa de presă a PSD a fost deschisă de senatorul Georgică Severin care a spus: „Sper că sunt în asentimentul colegilor mei să transmitem familiei Păunescu condoleanţe şi, în acelaşi timp, să-i urăm primarului Câmpinei, a cărui zi de naştere este astăzi, „La mulţi ani!”, mai mult succes şi mai multă voinţa proprie în ceea ce face!”
„Da, am votat mărirea bugetului Senatului…”
„Dar consider că am avut argumente serioase pentru a face acest lucru”, a spus senatorul Severin, care a detaliat: „În anul 2009, faţă de 2008, bugetul Senatului a fost mai mic cu 60%, atunci când, din motive electorale, conducerea Senatului a fost mai economă decât Papa. În 2010 s-a mai adăugat o reducere de 20%. Sunt multe facturi restante, sunt multe lumini stinse şi nu vreau să vă spun ce frig e în Senat. La comisii, lucrurile sunt şi mai dramatice, spre exemplu, la comisia din care fac parte am venit fiecare de acasă cu un top de hârtie. Nu se poate nici chiar aşa! De asemenea, au fost probleme cu salariile angajaţilor, aleile de la intrarea în Senat arată mai rău decât străzile din Câmpina. În plus anul viitor, prin Senat va fi organizată Adunarea Parlamentară NATO, aici regăsindu-se cea mai mare parte a creşterii bugetului. Prin această mărire încercăm să revenim la o stare de funcţionalitate, nu de normalitate. În plus, nimeni nu a avut curiozitatea să facă un calcul simplu: împărţind bugetul fiecărei Camere la numărul de parlamentari din respectiva Cameră, veţi constata că la Camera Deputaţilor valoarea per parlamentar este dublă faţă de Senat. Dar acest lucru nu mai vrea să-l vadă nimeni, pentru că s-a repornit campania de discreditare a Senatului, iar Băsescu şi-a adus aminte brusc că e mai bine cu un Parlament unicameral”.
Severin de cand e in psd are opinie.Sa ne mai lase ca tot nu crede nimeni ce zice
Asa ar fi normal reducerea numarului de parlamentari si in acest fel se reduc si problemele noastre.Severin e unul din exemple care trebuie sa dispara din politica.Nu intelege nimic si nu poate face nimic pentru romani.Ca el sunt sute si mii.
Trebuie si o lege ce nu trebuie sa dea dreptul la persoane needucate sa mai intre chiar si in CONSILIUL LOCAL, asta ar insemna o profunda reforma sa nu se mai dea dreptul mascaricilor sa decida soarta romanilor.Iar ne intoarcem la conduceri cu basca pe cap a prostiei.