Știri

Se încheie cea mai decentă campanie electorală postdecembristă

Peste câteva zile se încheie campania electorală pentru alegerile locale 2016. Cu un an în urmă, sau poate doi, în toiul luptei politice valahe, nici prin minte nu ne trecea că ceea ce va urma, cel puţin la Câmpina, în bătălia electorală din 2016, va trece ca o adiere de primăvară printre ciulinii eşichierului politic, fără bălăcăreală şi atacuri la baionetă. Obişnuiţi cu tone de materiale propagandistice, ziare necruţătoare de campanie ori foi volante otrăvite, introduse în toiul nopţii pe sub uşile cetăţenilor, prezentul ni se pare ireal. Şi pentru unii, trăiţi şi şcoliţi în vremurile apuse, chiar de neconceput. Auzim în stânga şi în drapta tot soiul de indivizi care se minunează de aşa-zisul non-combat al partidelor şi pun asta pe seama unor înţelegeri oculte, fără să se gândească la faptul că am ajuns şi noi, în sfârşit, la un soi de decenţă, impusă, e adevărat, de o lege drastică, marele şi unul dintre singurele câştiguri ale societăţii româneşti din ultimii ani.
Aşadar, e linişte şi pace, cu mici excepţii, izvorâte pe reţelele de socializare, unde câteva grupuri răzleţe de „temerari” ai spaţiului virtual  îşi mai aruncă veninul, plătiţi sau din proprie iniţiativă. 
La Câmpina, singura zvâcnire notabilă a unui astfel de grup s-a înregistrat odată cu cele două-trei postări împotriva candidatului liberal Horia Tiseanu, primarul în exerciţiu al Câmpinei, cotat cu cele mai mari şanse de reuşită în alegeri, care îşi doreşte un al patrulea mandat. Şi în acest singular caz, ostilităţile s-au derulat cu maximă decenţă, Tiseanu răspunzând şi lămurind lucrurile printr-un comunicat pe care îl reproducem în continuare: 
“Stimaţi câmpineni, ne-am obișnuit (din păcate) ca în campaniile electorale să apară tot felul de informații sau știri ”BOMBĂ” la adresa unor candidați sau partide. Vă amintiți probabil că, în 2012, în utimele zile de campanie electorală, locuitorii din Câmpina au primit nişte scrisori acasă, prin care erau înștiințați că vor plăti o taxă lunară de 112 lei, de persoană, pentru a acoperi un credit luat de Primărie.
Era un FALS, o manipulare grosolană și josnică pe care au făcut-o contracandidații mei. Mulți oameni au fost supărați atunci, s-au speriat, dar le-am explicat situația și și-au dat seama că a fost o MINCIUNĂ, un atac murdar împotriva mea și indirect și a lor.
La fel se întâmplă şi acum, la jumătatea campaniei electorale (când altfel?). În ultimele zile, pe Facebok a circulat o ”știre” privind un denunț la adresa mea, în care se spune că aș fi luat mită de la o firmă, pentru lucrări publice. Total NEADEVĂRAT. Această “știre” este FALSĂ, făcută intenționat pentru a mă discredita. Este o nouă metodă de a induce lumea în eroare, similară cu cea din 2012. “Știrea”, SPONSORIZATĂ, ca să aibă impact mai mare, apare pe o pagina de facebook cu 100 şi ceva de like-uri, a unui ziar înființat acum câteva luni, care probabil că va dispărea după alegeri și care are principal scop defăimarea candidaților PNL din Prahova. Bineînţeles, şi a mea.
Împotriva acestei MINCIUNI am făcut plângere la Poliție, la Autoritatea Electorală Permanentă și Biroul Electoral. Dorim să aflăm dacă aceste serii de articole defăimătoare fac parte dintr-un contract pe care îl are acest “site” cu alți competitori electorali și dacă aceasta este campania corectă și legală pe care aceștia înteleg să o facă. EU AM ALES să fac o campanie curată, bazată pe realizările mele ca primar și pe un program de dezvoltare pentru următorii patru ani. Nu voi intra în jocul lor murdar, dar nici nu voi accepta să fiu defăimat, jignit, cu informații false, inventate pentru a manipula câmpinenii.
Mă aștept să apară și alte știri ”bombă” despre mine, pe facebook, prin pliante aruncate pe străzi sau lipite pe maşini. Nu vă lăsați manipulați de aceste minciuni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare