Știri

Şcoala Superioară Sanitară Postliceală Câmpina, la a 17-a promoţie de absolvenţi

În ultima zi a săptămânii trecute, Şcoala superioară sanitară postliceală Câmpina (SSSPC), care a fost înfiinţată încă din 1997 de către Fundaţia “Dr. Dinu”, a bifat, într-un cadru festiv, cea de-a 17-a promoţie de absolvenţi ai celei mai vechi instituţii de învăţământ sanitar din municipiul nostru. Festivitatea de absolvire a celor două clase ale şcolii (AMG – asistent medical generalist, şi AMF – asistent medical de farmacie) de către cei 60 de foşti elevi şi viitori specialişti în domeniul sănătăţii a început cu intonarea Imnului Naţional şi a imnului Gaudeamus Igitur, urmate de alocuţiuni ale cadrelor didactice din conducerea şcolii, ale diriginţilor celor două clase şi ale şefilor acestei promoţii. 
S-a continuat cu oferirea de diplome, plachete şi flori profesorilor, cu strigarea catalogului, depunerea Jurământului asistentului medical, predarea clopoţelului, fotografii de grup şi, la final, mulţumiri ale absolvenţilor şi promisiuni de revedere. Directorul Şcolii, doctorul Adrian Dinu, consideră că “orice eveniment de acest fel naşte emoţii atât în sufletele noastre, cât şi în cele ale absolvenţilor. Noi ne-am făcut datoria şi i-am pregătit cât mai bine pe elevii acestei promoţii, în cei trei ani de studii. Rămâne ca ei, în continuare, să fructifice cunoştinţele dobândite, cunoştinţe care, folosite corect, le pot deschide multe uşi în viaţa profesională. Asistentul medical poate oricând să-şi depăşească limitele cunoaşterii, dar fără a le depăşi pe cele ale competenţei profesionale în actul medical, la care participă împreună cu alţi profesionişti ai sănătăţii în scopul satisfacerii nevoilor de sănătate ale oamenilor”. Una dintre cele mai frumoase definiţii ale actului medical îi aparţine regretatului medic ieşean Gheorghe Scripcaru, în opinia căruia “actul medical nu este altceva decât întâlnirea dintre o încredere şi o conştiinţă”. 
La finalul evenimentului, farmacista Elena Dinu, preşedintele Fundaţiei “Dr. Dinu”, ne-a declarat: “Cea de-a 17-a promoţie pe care şcoala noastră a pregătit-o înseamnă o realizare deosebită, o realizare în plus, o izbândă atât în planul pregătirii profesionale a elevilor, dar şi a perfecţionării pregătirii cadrelor noastre didactice. Ne bucurăm să putem dărui comunităţii câmpinene încă 60 de absolvenţi ai celor două specializări, AMG şi AMF, pe care îi socotim bine şi foarte bine pregătiţi. Şi, mai ales, animaţi de dorinţa de a face bine oamenilor şi de a se înscrie într-o conduită etică şi morală desăvârşită. De altfel, permanent îi învăţăm pe elevii noştri să fie oameni pentru oameni, idee care ne călăuzeşte mereu în procesul de învăţământ, şi care constituie, de altfel, şi deviza SSSPC.” A.N.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare