Știri

Şcoala Gimnazială “B. P.Hasdeu” la ceas aniversar

Anul acesta, fosta Şcoală Generală nr. 7, actuala Şcoală Gimnazială “Bogdan Petriceicu Hasdeu” a îmbrăcat straie de sărbătoare la aniversarea celor 40 de ani de activitate. Evenimentul deosebit din viaţa şcolii a fost marcat săptămâna trecută, prin desfăşurarea unor activităţi şcolare specifice care au cuprins trei zile de freamăt şi bucurie în rândurile elevilor şi al profesorilor.
Astfel, miercuri a fost o zi dedicată părinţilor, numită sugestiv “Ziua porţilor deschise” aceştia având ocazia să asiste la activităţile didactice de la clasele copiilor lor. A urmat ziua de joi, Ziua Atelierelor cu tema “Şcoala – trecut, prezent şi viitor”. Vineri, în ultima zi de sărbătoare, conducerea şcolii a primit oaspeţi de seamă din Câmpina. Alături de notabilităţile câmpinene, însemnând primar, consilieri şi alţi oameni politici, a fost prezent şi Nicolae Angelescu – inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean cât şi directori de la alte unităţi de învăţământ. Nu au fost uitate nici fostele cadre didactice, acum pensionare, care au fost invitate să participe la sărbătoarea lăcaşului în care au muncit.
Anul acesta şcolar, se împlinesc 40 de ani de la atestarea documentară a unităţii şcolare. În acest sens, Consiliul de Administraţie al şcolii, împreună cu echipa managerială şi cadrele didactice, au hotărât să facă o acţiune mai amplă pentru marcarea acestui eveniment. Ideea a fost să marcăm evenimentul cu activităţi artistice de creaţie, faţă de cei 40 de ani de activitate ai şcolii, cu compoziţii muzicale, desene, machete, toate efectuate de copii, împreună cu profesorii lor. Azi, în ultima zi avem o activitate de omagiere a acestei aniversări prin invitarea oficialităţilor locale, a conducerii Inspectoratului Şcolar şi nu în ultimul rând, a cadrelor didactice care au desfăşurat o activitate în această unitate şcolară, prezentându-le un film despre istoricul unităţii” a declarat Cătălin Bercăroiu directorul şcolii “Bogdan Petriceicu Hasdeu”. Ca o încununare a acestui eveniment, Aurelia Muşa, diriginta clasei a VI-a D a pregătit cu elevii săi un mesaj semnificativ, pe care îl vor aşeza într-o capsulă a timpului, urmând a fi citit peste 10 ani.
Carmen NEGREU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare