Știri

Schițele lui Grigorescu încă nu pot fi expuse publicului

Despre întoarcerea acasă, în proprietatea Câmpinei, a celor 202 schițe și desene semnate de Nicolae Grigorescu (realizate în creion, peniță și laviu), v-am informat în numerele trecute ale ziarului nostru. Pentru depozitarea și expunerea lor publicului, municipalitatea s-a gândit la un loc considerat ca fiind cel mai potrivit pentru a fi amenajat conform standardelor în domeniu: etajul Casei Căsătoriilor. 
În ultimele luni, spațiul a fost supus unor intense amenajări, dar se pare că amenajările respective nu sunt deocamdată complete, și deci nici corespunzătoare tuturor cerințelor. Mai avem destule lucruri de amenajat această locație, de vreme ce anunțata expunere publică a operelor  ”pictorului național”, câștigate de către Primăria Câmpina după 15 ani de procese cu Muzeul Național de Artă din București, nu a mai fost posibilă, așa cum anunțaseră autoritățile administrației locale, în a doua zi a Festivalului ”Serbările Toamnei” din acest an. 
Imposibilitatea acestei expuneri a adus o ușoară umbră sărbătorii populare a municipiului, sau măcar a mai estompat din strălucirea evenimentului – ca să nu fim acuzați iarăși că suntem prea cârcotași și prea lipsiți de patriotism local. Desigur, expunerea publică se va întâmpla în viitorul apropiat, dar ar fi fost de preferat ca ea să fi avut loc la această ediție a Festivalului, dacă tot s-au desfășurat Serbările Toamnei din acest an sub semnul marelui maestru al picturii românești. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare