Știri

Scandal în Consiliul Local de la o centrală termică

La ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local, desfăşurată joia trecută, consilierii municipali “au combătut” pentru prima dată cu laptopurile din dotare, primite în urmă cu o lună de la Primărie, pentru a se reduce costurile însemnate cu consumabilele necesare realizării vechilor mape ale consilierilor. Aceste laptopuri au fost achiziţionate cu bani de la UE, din fondurile europene alocate proiectului „Sprijin pentru integrare şi incluziune”. După folosirea lor de către şomerii înscrişi la cursurile de iniţiere în calculatoare, ele au fost atribuite spre folosire consilierilor municipali, dar la finele mandatului în curs, fiecare ales va trebui să-şi predea laptopul în bună stare.
După structura ordinii de zi, cu puţine proiecte de hotărâri, se părea ca vă fi o şedinţă extrem de liniştită, fără nerv şi pasiuni dezlănţuite. Nu a fost chiar aşa. Dezbaterile de la proiectul de hotărâre iniţiat de consilierul PDL Daniel Telegescu, privind scoaterea la vânzare prin licitaţie publică a centralei termice de pe strada 1 Mai, au constituit pata de culoare a şedinţei, care se desfăşurase până atunci într-o dulce monotonie.
Elena Albu, consilier PDL şi şefa Comisiei de buget-finanţe, şi-a arătat prima nemulţumirea în legătură cu faptul că la orice solicitare de cumpărare a unui imobil din domeniul privat al muncipiului (venită de la o persoană fizică sau juridică), trebuie “să facem un raport de evaluare pe care cheltuim nişte bani, iar de multe ori preţul  stabilit în raportul de evaluare nu-i convine solicitantului, astfel că noi rămânem cu cheltuiala raportului de evaluare respectiv, care ar fi bine să fie suportat de la început de solicitant.” Secretarul municipiului, Paul Moldoveanu, a arătat că, uneori, licitatorii sunt alungaţi de preţurile impuse de consilierii municipali înşişi, fiindcă aceştia din urmă, în unele cazuri, aprobă preţuri de pornire a licitaţiilor mai mari decât cele menţionate în rapoartele întocmite de experţi evaluatori, la comanda municipalităţii. Viceprimarul Ion Dragomir a propus ca, la licitaţia pentru atribuirea centralei termice de pe 1 Mai, să nu participe rude (până la gradul IV) ale consilierilor municipali. Juridic, rude de gradul IV pot fi verişorii primari (copiii unor fraţi), adică rude destul de apropiate. Amendamentul l-a deranjat pe preşedintele de şedinţă, consilierul Elvis Arghir (fost PNL, actual independent, după ce liberalii i-au retras sprijinul politic), acesta făcându-i mai multe reproşuri viceprimarului în legătură cu unele acţiuni edilitare şi iniţiative legislative ale numărului doi din Primărie – în opinia lui Arghir, toate fiind păguboase sau nefinalizate -, precum şi  cu unele afirmaţii mai vechi ale lui Dragomir, considerate de Arghir nefondate. Potrivit acestor afirmaţii ale viceprimarului, fostul consilier liberal a intervenit, în mai multe rânduri, în sprijinul modernizării unei străzi pe care stă fratele său. Într-un final, vizibil afectat de “săgeţile” preşedintelui de şedinţă, al doilea demnitar al oraşului a declarat că Elvis Arghir este în spatele proiectului cu centrala termică, pe care vrea să o cumpere cu ajutorul unui intermediar. Ba mai mult, că Arghir nici nu ar fi obţinut autorizaţie de construire pentru casa în care locuieşte. Primarul Horia Tiseanu a încercat să mai tempereze lucrurile şi starea de tensiune iscată, declarând că “din păcate, a început deja campania electorală”, dând de înţeles că astfel de animozităţi, de faţă cu reprezentanţii presei locale, ar putea aduce un prejudiciu de imagine miniparlamentului câmpinean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare