Știri

Șapte persoane de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Prahova au fost confirmate cu noul coronavirus

Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la dispeceratul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Prahova, unde șapte persoane, dintr-un efectiv de 20, au fost confirmate cu noul coronavirus. Ca urmare a acestui lucru, activitatea a fost reorganizată cu angajați din rândul personalului operativ, dar și cu sprijin de resurse umane din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova. 
În continuarea informării privind situația de la Colegiul Național Militar „DimitrieCantemir“ Breaza, Prefectura Prahova informează că numărul elevilor confirmați cu noul coronavirus a ajuns la11 elevi (patru – clasa a IX-a, doi – clasa a X-a, patru – clasa a XI-a, unu – clasa a XII-a). Ultimii patru liceeni confirmați cu SARS-CoV-2 vor fi evaluați de un medic pediatru de la Spitalul Municipal Câmpina, iar în funcție de starea de sănătatevor fi izolați în spital sau în internatul Colegiului Militar, separat de ceilalți colegi. 
Vă reamintim că, în urma depistării cazurilor de infectare, consiliul de conducere a instituției a propus trecerea de la scenariul 1 (față-n față) la scenariul 3 (exclusiv online),decizie avizată de Inspectorarul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova și aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova. Elevii confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2, precum și cei aflați în carantină, au acces la cursuri în format online. În instituție se efectuează, zilnic, curățenia și aerisirea claselor/sălilor; dezinfecția curentă și terminală a spațiilor din colegiu, respectiv clase, săli, holuri, toalete. 
1.713 persoane au fost depistate pozitiv cu COVID-19
în ultimele 24 de ore dintre care 84 în Prahova 
În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 107.011 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și 4.285 de persoane au decedat. 
În intervalul 15-16 septembrie au fost înregistrate 49 de decese (33 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Suceava, Tulcea,Vaslui, Vrancea și Municipiul București. 
Toate cele 49 de decese înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi. 
În ultimele 24 de ore, în județul Prahova au fost depistate 84 noi cazuri de infectare, numărul total de infectări de la începutul pandemiei fiind de 5101, potrivit DSP Prahova. Numărul total al deceselor asociate COVID-19 în județul nostru a ajuns la 173. 
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în județ, este de 378, dintre care 253 de paturi sunt ocupate. 
La ATI, a fost raportat doar un loc liber destinat bolnavilor cu SARS-CoV-2. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare