(P) Centrul Medical SanConfind, cel mai mare spital privat din județul Prahova, este tot mai căutat pentru serviciile de top oferite de Baza de Tratament și Recuperare Medicală, prima structură a unității spitalicești, care s-a dat în folosință în aprilie 2015. Într-un interviu acordat publicației on-line Informateca, vorbind despre avantajele bazei de tratament pe care o coordonează, dr. Loredana Paul, medic specialist în balneologie și recuperare medicală, a declarat următoarele:
„Eu și colegii mei ne considerăm privilegiați, pentru că lucrăm în această bază de tratament, într-un loc unde avem posibilitatea de a folosi în actul medical atât factori terapeutici naturali (apa sărată de izvor și nămolul de Techirghiol), cât și echipamente medicale ultraperformante: aparate de electroterapie pentru aplicarea curenților de joasă și medie frecvență, unde scurte, magnetoterapie, „deep oscilation”, unde de șoc extracorporale, laser MLS și aparatură robotizată pentru recuperarea deficitelor membrelor superioare și inferioare la pacienți care au suferit accidente vasculare cerebrale, traumatisme craniene și vertebrale sau alte afecțiuni. Un pacient care vine în baza noastră de recuperare poate beneficia atât de proceduri clasice, cum ar fi masajul, sauna uscata și umedă, baia minerală cloruro-sodică, baia de plante, baia cu CO2, hidrokinetoterapia în apă dulce sau sărată, cât și de terapii efectuate cu ajutorul aparaturii robotizate ce provine de la un producător mondial de prestigiu. Un mare avantaj al nostru în activitatea pe care o desfășurăm îl constituie paleta foarte largă de posibilități în tratamentul celor mai multe dintre afecțiunile ortopedice, reumatismale sau neurologice. Cea mai frecventă patologie cu care ne confruntăm este așa-numita „back pain” (durerea de spate), o afecțiune având drept cauze diverse boli precum spondiloza, discopatiile lombare, herniile de disc, scoliozele, cifozele. Aș mai remarca și faptul că din ce în ce mai mulți tineri vin la recuperare, iar cauza acestei situații cred că trebuie căutată în evoluția tehnicii, care are, desigur, multe beneficii, dar și multe inconveniente. Lucrăm prea multe ore pe zi în fața unui computer, pe un scaun, de multe ori în poziții incorecte, și stăm tot mai mult în spații lipsite de lumina soarelui. Activitatea fizică e adesea insuficientă sau incorect efectuată. Greșelile în alimentație, atât cele cantitative, cât și cele calitative, au și ele o contribuție.
De asemenea, cazurile de copii suferinzi, copii cu probleme medicale, sunt tot mai dese. Motivele acestei realități nefericite sunt numeroase. Aici avem cel mai frecvent două categorii de patologii. Prima ar fi reprezentată de tulburările de postură (ex. cifoze și scolioze), precum și de afecțiunile congenitale sau cele apărute din cauza unei patologii în timpul sarcinii sau al nașterii. Pentru cea de-a doua categorie cauzele sunt multiple: creșterea vârstei la care femeile rămân însărcinate, stresul, alimentele care conțin tot mai mulți factori teratogeni, poluarea, prematuritatea. Legat de tulburările de postură ale copiilor, înmulțirea numărului de copii bolnavi este cauzată de aceiași factori ca și la adult: în primul rând, statul mult timp la calculator în defavoarea practicării unor activități sau sporturi în aer liber. Și, bineînțeles, greșelile de alimentație”.
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!