Știri

S-a finalizat lucrarea de îmbunătăţire a alimentării cu apă în zona de nord a Câmpinei

Vom avea apă mai bună, dar şi mai ieftină?
Administraţia locală a anunţat finalizarea lucrărilor de îmbunătăţire a alimentării cu apă pentru zona de nord a localităţii, „cea mai importantă lucrare cu fonduri europene realizată până acum în Câmpina”, după cum a precizat cu mândrie primarul Horia Tiseanu. Investiţia a costat 1,7 milioane euro, s-a derulat pe parcursul a aproximativ 18 luni, iar 57% din finanţare a fost obţinută prin Programul PHARE 2006 – Coeziune Economică şi Socială. Diferenţa a fost asigurată de la bugetul local. Lucrarea a constat în înlocuirea conductei de aducţiune a apei potabile, conducta veche aflându-se într-un avansat stadiu de degradare. Lucrarea are o garanţie de cinci ani, perioadă care coincide cu cea de monitorizare din partea Uniunii Europene.
După cum a declarat Gabriela Barbu, managerul de proiect, “proiectul a urmărit asigurarea unei calităţi superioare a apei, eliminarea pierderilor şi furnizarea fără întreruperi către consumatori. Beneficiarii sunt cei 38.758 de câmpineni şi 2.932 de agenţi economici deserviţi de aducţiunea de apă potabilă reabilitată prin această investiţie”.
Primarul Horia Tiseanu: “Nu este o lucrare vizibilă, dar este foarte importantă. Este un mare pas înainte în buna alimentare cu apă a municipiului. În continuare, prin HidroPrahova se va moderniza staţia de epurare şi se va extinde reţeaua de canalizare, societatea având alocate fondurile necesare de 14,8 milioane de euro. Categoric este cel mai important proiect realizat cu fonduri europene în Câmpina. Acum, ne aşteptăm la o surpriză din partea HidroPrahova – fie să reducă tariful la apă, fie să realizeze investiţii de mai mare amploare din cota de dezvoltare şi din economiile rezultate din exploatarea acestei investiţii”.
Autorităţile garantează că după această investiţie, la robinetele câmpinenilor va curge o apă mai bună. Va fi ea şi mai ieftină?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare