Știri

Ruşii care deschid cazinou în Câmpina caută personal

Firma Ritzio Entertainment Group din Rusia a postat, pe un site specializat în oferte pentru locuri de muncă, mai multe anunţuri pentru angajarea de personal la un cazinou. Nimic neobişnuit, poate. Numai că, este vorba despre cazinoul care va fi deschis la Câmpina, la parterul unui bloc, subiect care a iscat deja multă vâlvă pe plan local. Reamintim că reprezentanţii Primăriei Câmpina au discutat subiectul, e adevărat, fără a avea vreo solicitare scrisă şi au declarat că nu se pot opune unei asemenea iniţiative „pentru că este vorba de un spaţiu privat”.
Postate la 4 martie 2008, anunţurile de pe site-ul de profil vizează un post de manager, precum şi altele de slot attendat şi cash slot. Pentru postul de manager, cerinţele ruşilor sunt: domiciliul stabil în Câmpina, absolvent de studii superioare, carnet de conducere şi autoturism de preferat pentru deplasarea la locul de muncă în situaţii de urgenţe, cunoştinţe de lucru cu oamenii în subordine, capacităţi de control şi organizare, atenţie distributivă, limba engleză fluent, cunoştinţe PC, minimum un an de experienţă. Pentru celelalte posturi, conform anunţului de pe site „candida ideală trebuie să cunoască obligatoriu limba engleză, să aibă disponibilitate la program flexibil, aptitudini aritmetice şi de calcul numeric, structură logică, persoană disciplinată, dedicată, responsabilă, bune abilităţi de comunicare cu oamenii, calm şi stăpânire de sine, bune abilităţi de organizare”. Firma asigură training, salarizare deosebită, bonuri de masă, spor de noapte şi de week-end, bonus lunar în funcţie de profit.Pentru funcţia de manager şi-au depus CV-urile, până la 17 martie, 48 de candidaţi, în vreme ce pentru celelalte posturi numărul a fost ceva mai mare – 61 de candidaţi, până la aceeaşi dată.
Cine sunt angajatorii?
Compania care efectuează aceste angajări se prezintă, pe site-ul cu oferte de locuri de muncă, astfel: „Compania are o poziţie solidă în Rusia, Ucraina, Kazahstan, ţările baltice şi în România. Din 2006, grupul a intrat pe piaţa Americii Latine – Bolivia, Peru, Mexic. Grupul dezvoltă proiecte în toate segmentele de entertainment şi jocuri de noroc cu multe lanţuri de săli de joc, casinouri, baruri, cluburi de noapte, restaurante şi parcuri de distracţie”.Grupul Ritzio funcţionează în România prin societatea Ritzio BU SRL, înfiinţată în februarie 2005 la Bucureşti şi la care sunt asociate două firme off shore din Cipru: Ritzio Entertainment Group Limited şi Ritzio CIS Limited, iar ca administrator figurează A. Guinsburg, născut în 1967, la Moscova.Ritzio deţinea, anul trecut, 22 de cazinouri în ţară. Operează sub brandul „Million” în Bucureşti, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Rm. Vâlcea, Galaţi, Vaslui, Bistriţa, Cluj-Napoca. Pe plan mondial, firma deţine 12 cazinouri, peste 900 de cluburi, trei centre de recreere, are peste 25.000 de angajaţi şi îşi desfăşoară activitatea în 15 ţări. Conform celebrei publicaţii „Forbes”, Ritzio este pe locul 37 între companiile din Rusia. Este al doilea jucător pe piaţa românească a cluburilor de jocuri de noroc, fiind devansată numai de Astra. Ritzio deţine afaceri în domeniul restaurantelor şi al managementului proprietăţilor, încasările holdingului, în 2006, cifrându-se la 1,2 miliarde dolari.
Cine se află în spatele firmei Ritzio?
În mediile de afaceri este de notorietate că în spatele grupului rusesc Ritzio se află doi multi-miliardari din fosta Uniune Sovietică. Este vorba despre Oleg Boiko (foto sus) (locul 45 în Top 100 din Rusia şi om de casă al ex-preşedintelui Rusiei, Boris Elţin) şi Boris Belotserkovsky, ambii deţinând la un moment dat peste 10% din industria jocurilor de noroc din Rusia. După venirea la putere a lui Putin, Ritzio a intrat în vizorul Kremlinului, care a cerut o lege prin care să se reducă şi chiar să fie eliminate cazinourile din Moscova şi celelalte mari oraşe ale Rusiei. După foarte puţin timp, ruşii de la Ritzio au intrat brusc pe piaţa Americii Latine, alimentând astfel suspiciunile că Boiko ar fi spălat bani pentru cartelurile sud-americane.
Un consilier local, administratorul cazinoului… la Roman!
La Roman, în judeţul Neamţ, s-a deschis, la finele anului trecut, un cazinou, tot la parterul unui bloc. Interesant este că administratorul acestui cazinou este un… consilier local. Iar după ce însuşi primarul municipiului Roman a ridicat obiecţii privind amplasarea acestui cazinou, consilierul administrator a spus liniştit că nu vor exista probleme… Să se înscrie şi vreun consilier câmpinean în cursa pentru funcţia de manager al cazinoului? Rămâne de văzut ce părere vor avea oamenii care locuiesc în blocul cu pricina.
Deputatul PD-L Cristian Boureanu, partenerul de afaceri al ruşilor
Căutând în istoria afacerilor firmei ruse în România, oricine poate descoperi legăturile dintre Ritzio şi una din firmele deputatului PD-L Cristian Boureanu. Societatea Bar Operator SRL, unde Boureanu deţinea 20%, a semnat un contract cu Ritzio, prin care asigura cateringul şi băuturile în 14 dintre cazinourile dechise din România. După un an, firma lui Boureanu a intrat în faliment, parlamentarul dând de înţeles că a fost „ţepuit cu peste un miliard lei vechi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare