Știri

Roboții medicali de la SanConfind ajută la recuperarea mai rapidă a pacienților

Roboții medicali din Baza de Tratament și Recuperare Medicală a Spitalului SanConfind sunt echipamente robotizate de ultimă generație produse de firma Motorika, bine cunoscută în toată lumea datorită produselor sale inovatoare pentru recuperarea robotică a membrelor superioare şi inferioare. Astăzi vă vom prezenta Reo Ambulator, dispozitivul robotizat pentru recuperarea membrelor inferioare.
De mulți ani cei de la Motorika lucrează pentru a crea soluţii robotizate de rezolvare a nevoilor terapeutice ale pacienţilor care suferă de diferite afecţiuni neurologice, inclusiv accidente vasculare cerebrale (AVC), traumatisme cerebrale, leziuni ale coloanei vertebrale, precum şi disfuncţii ortopedice şi post-chirurgicale. 

Aparatul Reo Ambulator integrează cele mai noi module create pentru îmbunătăţirea eficienţei terapiei recuperatorii sau pentru a implica şi mai  mult pacientul în timpul acesteia. Astfel, s-a reuşit accelerarea procesului recuperatoriu transformând şedinţa terapeutică într-o sesiune plăcută şi antrenantă pentru pacient (mai ales în cazul copiilor). Dispozitivul are un modul pentru analiza mersului şi crearea unor tipare de mers pentru pacienţi. Un alt modul rezolvă antrenarea activă în timpul şedinţei, conducând la implicarea mai profundă a pacientului în cadrul procesului terapeutic. Un al treilea modul transpune pacientul într-un mediu familial, cu imagini reale din mediul înconjurător. Terapia prin “Reo Ambulator” este prietenoasă și interactivă. Avantajele recuperării cu “Reo Ambulator” sunt multiple: timp scăzut de instalare a pacientului în aparat (circa cinci minute); timp scăzut de schimbare a modulului de la adulţi la copii (cinci minute); sistem de stabilizare a şoldurilor în timpul mersului; posibilitatea de a face tratamente într-o stare de completă imponderabilitate prin preluarea întregii greutăţi a pacientului; posibilitatea de a face tratamente în trei direcţii (înainte, în lateral, înapoi), beneficiind de sprijinul liftului de pacient şi al barelor paralele ataşabile benzii de alergare; posibilitatea antrenării atât a membrelor inferioare, cât şi a membrelor superioare; software dedicat ce permite setarea tuturor funcţiilor terapeutice, formarea de baze de date pentru pacienţi, generarea de rapoarte complexe; sistem complex de autodiagnosticare tehnică şi suport online oferit de firma producătoare; senzori la nivelul benzii de alergare; două regimuri folosite în procesul de recuperare: pasiv (cu picioare robotice care iniţiază sau ghidează mişcarea) şi activ (pentru stadiile mai avansate). Parametrii de lucru pentru o şedinţă se personalizează, rezultând o terapie mai eficientă.
“Reo Ambulator” a fost conceput ca un sistem cu adevărat flexibil în ceea ce priveşte dimensiunile pacientului. Pacienţi cu aproape orice dimensiuni corporale pot utiliza cu uşurinţă sistemul datorită următoarelor caracteristici: un set de hamuri care poate susţine un pacient de 90-200 cm, ceea ce permite cu uşurinţă utilizarea pediatrică, dar și cea pentru adulţi; aparatul suportă până la 150 kg; picioarele robotice sunt reglabile în funcţie de lăţimea pelviană a pacientului în intervalul 30-70 cm; picioarele robotice sunt uşor de reglat pentru copii, ele putând fi scoase în cazul pacienţilor deplasabili fără ajutor extern; banda de mers (lată de 70 cm), permite accesul uşor al unui scaun cu rotile; amortizoarele integrate în banda de mers creează un mediu confortabil pe o suprafaţă dură.
De asemenea, “Reo Ambulator” are un suport reglabil pentru  mâini, roţi integrate, internet, precum și un software de management al terapiei versatil şi uşor de folosit, proiectat pentru a optimiza rezultatele în fiecare şedinţă şi pentru fiecare pacient. Setările pot fi oricând personalizate de către kinetoterapeut. 

www.sanconfind.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare