Ianuarie
Ziua Câmpinei era marcată printr-un simpozion… clasic. Kaufland anunţa că nu mai investeşte la Câmpina, după refuzul autorităţilor de a asigura un acces facil la magazin din B-dul Nicolae Bălcescu. Elvis Arghir se lupta să-şi impună fratele la conducerea locală a HidroPrahova. Camera de Conturi desfăşura un amplu control de fond la Spitalul Municipal. Membrii Comisiei de Sănătate a Consiliului Local se întâlneau cu noua conducere a Spitalului Municipal. Monica Clinciu revenea la şedinţele Consiliului Local după o absenţă de aproape jumătate de an, timp în care a fost plecată din ţară. Primăria Câmpina câştiga în prima instanţă procesul cu Apasco Măneciu.
Februarie
Câmpina găzduia a V-a ediţie a Târgului Mierii. După ce Consiliul Local îi concesionase peste 85.000 mp din platoul Muscel, Soceram organiza o conferinţă de presă în care îşi anunţa intenţiile privind viitorul parc, pe care intenţionează să-l amenajeze în zonă. La Poliţia Comunitară era instalat un nou director – Carmen Gheorghe, venită de la Ploieşti. Ieşea la iveală contractul cu Romgermed, prin care Spitalul Municipal era păgubit cu peste 7 miliarde lei vechi. Printr-o hotărâre de Guvern, terenul Şcolii de Poliţie, la care visa administraţia locală, a fost repartizat pentru construirea unui cartier de locuinţe al angajaţilor din MAI.
Martie
Ziua Femeii a fost sărbătorită la Casa de Cultură cu un spectacol de revistă şi un concurs de miss. Prezenţi la aceeaşi conferinţă de presă a PDL, senatorul Georgică Severin şi consilierul local Alin Moldoveanu s-au contrat puternic pe tema Spitalului Municipal. Elvis Arghir depunea un raport stupefiant despre activitatea sa de consilier în anul precedent: „Recunosc că n-am făcut mare lucru”! Consiliul Local aproba primul buget care se apropia de 1.000 miliarde lei vechi. La Parohia Slobozia se deschidea o expoziţie privind mormintele din epoca bronzulu,i găsite în incinta acestei parohii. La sediul Primăriei Câmpina avea loc conferinţa de lansare a investiţiei „Modernizarea Căii Dacia”. O lucrare neîncepută până în zilele noastre… Florin Constantinescu demisiona din PSD.
Aprilie
Poliţia Comunitară a aniversat 5 ani de la înfiinţare. Costel Enache, profesor la Şcoala de Poliţie, era trimis în faţa instanţei pentru fapte de corupţie. Pe 16 aprilie a murit Constantin Radu, fost director al Casei de Cultură. Expoziţie florală la Casa Tineretului. Printr-o decizie greu de explicat, Secţia de Boli Infecţioase din Câmpina era desfiinţată, iar cadrele medicale rămase erau mutate la Ploieşti. Senatorul Georgică Severin obţinea, cu sprijinul Robertei Anastase, anularea concursului pentru postul de city-manager, funcţie pregătită pentru Alin Moldoveanu.
Mai
Primăria câştiga procesul cu Fundaţia pentru Protecţia Câinilor Comunitari şi (re)dobândea adăpostul. Alin Moldoveanu devenea consilierul personal al primarului Horia Tiseanu. La Câmpina se inaugura un centru de recuperare medicală Beike, realizat de Răzvan Iordache şi chinezii de la firma Beike. Primarii din Câmpina şi Priolo Gargallo (Italia) semnau un protocol de colaborare. Zece câmpineni, reprezentanţi ai administraţiei locale, au participat în Elveţia, la un simpozion. Alin Moldoveanu demisiona din Consiliul Local. 300 de salariaţi ai Fabricii de Ciorapi erau disponibilizaţi.
Iunie
Elvis Arghir era exclus din PNL, după ce iniţiase un proiect costisitor privind plecarea unei delegaţii a administraţiei câmpinene în Elveţia. După doi ani de interimat, Ion Dragomir era ales preşedintele al PSD Câmpina. Într-o conferinţă de presă inedită, care reunea toţi liderii politici locali, se anunţa intenţia de a demara un proiect de realizare a unui pasaj subteran în centrul Câmpinei. CSM Câmpina termina en-fanfare, pe primul loc campionatul şi promova în Liga B Prahova. Hora Prahoveană se derula în faţa unui public puţin numeros. Blocări de maşini şi urmăriri ca-n filme, într-o nouă escaladare a războiului purtat de administraţia locală pentru strângerea câinilor comunitari. Primarul Horia Tiseanu primea vizita directorului de proiecte al Clinicii Beike, din China, şi promitea să ajute la repartizarea unui teren pentru realizarea primei clinici de transplant cu celule stem din Europa.
Iulie
Administraţia câmpineană semna un protocol de colaborare cu municipalitatea din Kumanovo, Macedonia, ai căror reprezentanţi s-au aflat într-o vizită la Câmpina. Admiterea la liceu aducea la Câmpina o nedorită premieră, intrându-se inclusiv cu media 3,91. După examenul de bacalaureat, în Câmpina se înregistra un procent de promovabilitate de 42,96%. Alin Moldoveanu şi Marian Nistor îşi schimbau maşinile şi achiziţionau câte un frumos Nissan Qashqai nou-nouţ. Coincidenţă? O delegaţie din Câmpina, cuprinzând şi Ansamblul Folcloric „Ghiocelul”, a participat la festivalul de la Silivri, Turcia. Poliţia Comunitară se restructura masiv după normele guvernamentale, ajungând de la 85 de salariaţi la…37! Jumătate dintre angajaţii Rafinăriei erau trimişi în şomaj, rata acestuia ajungând la 5,4% pe plan local.
August
În unităţile de învăţământ câmpinene se derulau reparaţiile, pentru care fuseseră alocate 7,5 miliarde lei vechi. Georgică Severin a demisionat din PDL. Un tânăr a ameninţat că se aruncă de pe clădirea-schelet, situată vis-a-vis de Erik. Scandal în şedinţa Consiliului Local pe tema majorării sumelor alocate pentru salubritate. O delegaţie a administraţiei câmpinene era prezentă la Kumanovo, în Macedonia.
Septembrie
Deputatul Florin Anghel era prădat de hoţi. La începerea anului şcolar, Şcoala Generală nr. 8 primea numele domnitorului Alexandru Ioan Cuza. După examenul de admitere la Şcoala de Poliţie, un ofiţer era arestat de DNA pentru luare de mită! Spectacol-eveniment la aniversarea a 40 de ani de existenţă a formaţiei „Meteor”. Începeau lucrările la primul sens giratoriu din Câmpina, situat la intersecţia B-dului Carol cu străzile Oituz şi Pictor Grigorescu. La hotelul „Muntenia” se anunţa o… bombă, dar avea să se dovedească faptul că era doar o alarmă falsă. Senatorul Georgică Severin se înscria în PSD, dar recunoştea „Mă simt traseist politic…” Daciana Sârbu Ponta şi-a deschis cabinet europarlamentar la Câmpina. Tensiuni înainte de începerea „Serbărilor Toamnei”, după ce postul de radio Europa FM declanşase o campanie în favoarea şcolii de la Voila, iar prezentatorii matinalului s-au oferit să prezinte festivalul. Au fost refuzaţi..
Octombrie
Primul week-end al lunii prilejuia ediţia din acest an a „Serbărilor Toamnei”, încheiate cu un recital al lui Horia Brenciu şi… criticate de reprezentanţii PSD şi PNL. Ziua Şcolii Centrale era marcată printr-un marş. Evacuarea sediului Fundaţiei „Dr. Dinu” se transfera în justiţie. Ziua Armatei era sărbătorită la Câmpina prin avansări în grad. Consilierii au aprobat o bursă de 200 lei pentru mai mulţi liceeni din clasa a XII-a. S-a semnat contractul de finanţare pentru cursurile pe bani europeni destinate şomerilor. Consiliul Local aproba preluarea Taberei Voila, dar şi PUD-ul pentru demararea investiţiei Kaufland, la schimb cu o sponsorizare de 200.000 euro! Consilierii aprobau un nou împrumut de 4 milioane lei.
Noiembrie
În cadrul unei conferinţe de presă a PSD, Mihaela Neagu Petrovici lansa un adevărat rechizitoriu la adresa sistemului sanitar, inclusiv a celui de pe plan local. Câmpina a găzduit a XII-a ediţie a Galelor APLER. La Unitatea de Jandarmi se dezvelea un nou panou comemorativ al eroilor căzuţi la Otopeni pe 23 decembrie 1989. Mircea Ionescu Quintus participa la o întâlnire extrem de interesantă cu câmpinenii. Şcoala „Ion Câmpineanu” şi-a serbat ziua. La şedinţa Consiliului Local se aproba declanşarea procedurilor pentru un parteneriat public-privat pentru corpul C2 al Pieţei Centrale.
Decembrie
Ziua Naţională era aniversată pe o ploaie torenţială. Victor Bercăroiu declara război administraţiei locale şi ameninţa cu justiţia, după ce Consiliul Local refuzase adoptarea unui PUD necesar pentru realizarea, de către firma fostului deputat PSD, a unui centru de afaceri. Se finaliza concursul de arhitectură privind soluţia pentru modernizarea centrului Câmpinei. Juriul nu acorda locul I, dar valoarea totală a premiilor era de 1,5 miliarde lei vechi. Urmează votul popular… În cadrul şedinţei Consiliului Local se aprobau taxele şi impozitele locale pentru anul viitor, acestea fiind cu 20% mai mari decât cele din 2010. În decembrie au avut loc mai multe baluri şi serbări de final de an, una dintre cele mai reuşite dintre aceste manifestări fiind Balul Halatelor Albe, organizat de Fundaţia Medi’s.