Știri

Redeschiderea traseului de motocros de pe Muscel, un obiectiv al Comisiei de Sport – Cultură din Consiliul Local

Începând de săptămâna trecută, mai precis la şedinţa de marţi, 26 ianuarie, Comisia pentru “Sănătate, cultură, învatamânt, culte şi tineret, sport si turism” a Consiliului Local a deschis discuţiile pe marginea unui subiect cu adânci conotaţii în percepţia publică câmpineană şi anume redeschiderea vechiului traseu de motocros de pe dealul Muscel. 
Încă de la închiderea traseului, în anii 2007 – 2008 (nu se ştie exact data la care a fost închis oficial), în urma unui cumul de decizii administrative ce au dus indirect la acest deznodământ (una dintre ele fiind hotărârea Consiliului Local din decembrie 2008, prin care s-a luat măsura creării unui drum de acces către lăcaşul de cult al Asociaţiei Augustinienele Sf. Rita, drum proiectat şi construit, întâmplător sau nu, destul de sinuos, astfel încât să încurce decisiv activitatea sportivă – v. foto), opinia publică a reacţionat negativ, dar fără prea mare influenţă pentru a modifica situaţia de facto. De atunci şi până în prezent au apărut multe legende pe marginea închiderii traseului, toate puse pe seama influenţei unor oameni de afaceri asupra administratorilor oraşului, neconfirmate niciodată oficial. 
În ultimii doi ani, mai mult decât oricând, odată cu explozia atitudinii civice pe reţelele de socializare, mulţi câmpineni iubitori ai sportului cu motor pe două roţi şi-au exprimat în repetate rânduri nemulţumirea faţă de închiderea nejustificată a celebrului traseu de motocros, cerând imperios implicare din partea autorităţilor locale. 
«Zgomot, fum, adrenalină, mici și bere, voie bună. Clasa muncitoare era pe Muscel și nu-și făcea griji pentru ce va pune a doua zi pe masă. Apoi… s-a făcut „liniște” până la „tulburarea” din ’89. Iar acum? Mai știe cineva de o serbare câmpenească, care, atenție, n-avea loc doar pe vremea comuniștilor? Pe plaiurile mele natale nu știu să mai existe. Care o mai fi treaba în zona de agrement „Fântâna cu cireși”?»; «O, Doamne, ce timpuri, ce vremuri am trăit noi, câmpinenii, la aceste concursuri de motocros!»; «Mă duceam cu tatăl meu când eram mică. Ce frumos era pe Muscel»; «A fost odată, vremuri vechi. La vremuri noi cine să mai organizeze aşa ceva?» – acestea sunt doar câteva dintre comentariile pe care câmpinenii le fac în spaţiul public, unii cu nostalgie, alţii cu revoltă.
Pe fondul acestor nemulţumiri, dar şi în sprijinul continuării unei tradiţii sportive pierdute cu mare uşurinţă, Comisia de specialitate din Consiliul Local a hotărât să iniţieze o serie de consultări administrative prin intermediul cărora se intenţionează redeschiderea bazei sportive de pe Muscel. 
Mai multe amănunte am aflat de la consilierul local Florin Frăţilă, preşedintele Comisiei de sport – cultură, iniţiatorul dialogului pe această temă: “Ne gândim de foarte mulţi ani şi căutăm un moment bun pentru a relua discuţia pe tema redeschiderii vechiului traseu de motocros de pe Muscel. Cred că în contextul politico-administrativ actual, şi aici mă refer la ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp în societatea românească, acest moment a sosit şi mi-am asumat răspunderea de a începe negocieri atât cu factorii politici, reprezentaţi în administraţia locală, cât şi cu cei administrativi. Vă mărturisesc că după prima rundă de discuţii, mulţi dintre cei care ar putea decide în acest sens au fost surprinşi de această iniţiativă şi totodată vădit speriaţi de eventualele implicaţii. Nu prea înţeleg de ce, dar asta nu este problema mea! Dorinţa mea şi a mai multor colegi din politică şi din administraţie este să găsim soluţii pentru a redeschide o bază sportivă emblematică pentru Câmpina şi de a sprijini motocrosul, un sport iubit de foarte mulţi câmpineni. Nu spun că va fi uşor, dar sunt convins că se poate. Am avut plăcuta surpriză să constat că sunt mulţi concetăţeni care îşi doresc cu adevărat acest lucru. În acest sens am făcut deja primul pas şi am să merg în continuare alături de toţi oamenii buni pe acest drum. Trebuie să le dăm câmpinenilor ceea ce le aparţine, plăcerea de a vedea şi chiar de a participa în calitate de sportivi la o competiţie spectaculoasă”.
Foto: Mircea Scorţeanu

5 Comentarii  

  1. Sunt nascut si traiesc in Galati.Intre anii 1965-1968 am urmat sc.Profesionala la Gr.Sc. Petrol,Campina.Eram nelipsit de la concursurile de motocros de pe dealul Muscel,pasiune de care nu m-am vindecat nici astazi,la 66 ani.De atunci in fiecare an veneam la diferite concursuri de motocros,nelipsind niciodata de la Cupa Prietenia(intre tarile socialiste).Concursurile din Campina,erau cele mai accesibile deoarece se putea ajunge usor cu trenul de oriunde din tara,iar de la gara era o placere sa ajungi pe jos pe dealul Muscel.Din anul 2007 continui sa ma duc in fiecare vara in Campina mea draga ,ma duc si pe muscel si-mi inec amarul .Unde sunt vremurile cand As.Poiana Campina era pepeniera de tineri piloti de motocros.S-a lasat o mare mostenire pe mana basarabeanului Marianov.Pacat,mare pacat sa ramana o asa mare traditie sa moara.A murit uzina Poiana ,a murit si motocrosul.Citind despre intentia unor responsabili locali ,de reluarea traditiilor concursurilor de motocros ,sper sa mai apuc acea zi.Succes !

  2. Măcar de s-ar realiza ceva in sensul asta….parca si in campania electorala trecuta s-a mentionat despre redeschiderea traseului de motocros…daca veti reusi asta ar fi minunat pentru ca motocrosul campinean este unul cu nume, cu vechime si in ciuda faptului ca acest sport a fost ,,marginalizat,, sunt destui care îl practica. Sper doar sa nu rămână doar vorbe asa cum aproape totul rămâne

  3. Domnul de la Galati mi-a trezit nostalgia anilor frumosi traiti acolo. Imi aduc aminte de un mare motocrosist bulgar – Rangelov ce a castigat la Campina cat si de ai nostri de la Brasov si Sf Gheorghe.Ce vremuri frumoase…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare