Știri

Proiect european la Câmpina

 În perioada 3 – 10 august, în Câmpina, Asociatia Together Romania a derulat un proiect european intitulat „Lupta împotriva sărăciei prin artă”. Proiectul a fost finanţat de Comisia Europeana prin programul „Tineret in Acţiune”, program comunitar ce asigură cadrul legal pentru susţinerea activităţilor de învăţare non-formală pentru tineri. Printre obiectivele programului se numără promovarea cetăţeniei active in rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de toleranţă şi solidaritate, susţinerea activităţilor de tineret şi a capacităţii organizaţiilor de tineret, precum şi promovarea cooperării europene în domeniul tineretului.
Cei 25 de tineri participanţi din Italia, Lituania, Slovenia şi România s-au întâlnit la Câmpina pentru ca timp de 7 zile să desfăşoare activităţi interculturale, ateliere de lucru (internet, fotografie, film) şi, în final, să realizeze o expoziţie foto, prezentare unui film de scurt metraj şi un website, toate acestea având aceeaşi temă cu titlul proiectului. Prezentarea finală, realizată aproape ad-hoc, s-a desfăşurat marţi, 9 august, la Casa Tineretului. Cu toate acestea, cei care au fost prezenţi au petrecut, aşa cum se spune, un timp de calitate.
Pentru mai multe informaţii accesaţi  site-ul proiectului www.fapta.wordpress.com.

2 Comentarii  

  1. Cea mai mare teapa ONG-urile pentru tineret. Se cheltuie bani pe vant, chiar daca sumele vin din EU, mai bine se facea ceva concret cu ei. Se fura la greu de catre niste sarlatani. Activitati culturale pe naiba. Mai bine o lege ca in vest, acolo nici un ONG nu se sponsorizeaza din fonduri publice, numai de catre privati. Poate se trezeste cineva si la noi si se mai termina cu tot felul de Guru "culturali" ca asa s-a ridicat si Bivolaru cu mocirla cu tot. Ia sa faca cineva un audit serios la aceste ONG-uri? Sa vedeti surprize.

  2. Aprob primul comentariu…la ce folos aceste "proiecte"? chiar ne putem imbogati prin arta?daca nu ai bani cu ce crea arta degeaba ai inspiratie….. ar trebui sa se faca o curatenie in orasul asta ca multe ong-uri au rasarit de niciunde si cine isi toceste coatele nu este pe deplin ajutat si apreciat….isi bat joc de adevaratele servicii oferite de ONG-urile sanatoase…..astia considera ca daca se intalnesc o data in an intr-un proiect au rezolvat problema??? Bravo celor care isi dau intresul zilnic pentru activitatea sociala care, apropo, la campina e moarta….rostul ONG-urilor este sa ajute social…eu cel putin asa vad….cultural invatam la scoala….daca se mai poate numi si acel lucru" scoala"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare