Știri

Primele lucrări din proiectul european implementat de operatorul regional de apă Hidro Prahova

După o lungă perioadă de promisiuni neonorate, dar şi de păcăleli reuşite (iar acestea din urmă nu în zile de 1 aprilie, ci în şedinţe de legislativ municipal, cum a fost aceea desfăşurată în urmă cu vreo trei ani, în timpul căreia vajnicii noştri aleşi – neinformati, neavizaţi şi neinspiraţi – au aprobat un document prin care nu mai putea influenţa niciun fel de investiţie Hidro Prahova, societăţii din Ploieşti dându-i-se mână liberă să facă ce-o şti şi ce-o vrea cu canalizările câmpineane), operatorul regional de apă susţinut de Consiliul Judeţean a început să presteze şi pentru binele infrastructurii municipiului nostru. 
Anunţate de aproape un deceniu – răstimp în care s-au derulat numeroasele proceduri impuse de legislaţia comunitară şi s-a aşteptat finanţarea proiectului european implementat de cei de la Hidro, lucrările de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din Câmpina au început cu zona centrală a localităţii, mai exact cu un tronson al Bulevardului Carol I.  
Prin intermediul unui branşament realizat din strada Mihai Kogălniceanu, pe sub principala arteră a municipiului câmpinean, pe porţiunea cuprinsă între străzile Toma Ionescu şi Sondei, s-a reabilitat un important tronson de canalizare, cu puţin timp înainte de asfaltarea carosabilului de deasupra acestei canalizări. Lucrul acesta a fost posibil datorită faptului că atât lucrările de reabilitare a carosabilului de pe cel mai important bulevard câmpinean, cât şi reabilitarea reţelelor de apă-canal cu ajutorul fondurilor europene sunt executate de aceeaşi firmă, Cast SRL Băneşti, câştigătoare a licitaţiilor desfăşurate în acest sens. Precizăm că modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din al doilea municipiu prahovean face parte dintr-un proiect foarte amplu, intitulat „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare din judeţul Prahova”, derulat prin operatorul HidroPrahova. 
La începutul primăverii, conducerea executivului local s-a întâlnit cu cea a societăţii Cast şi cu reprezentanţii Hidro Prahova SA, la întâlnire stabilindu-se un grafic de lucrări. După tronsonul Bulevardului Carol I, pomenit ceva mai devreme, lucrările vor continua cu extinderea reţelei de canalizare pe străzile Ciocârliei, Arinului, Crişuri, Fabricii şi pe aleile Câmpiniţa, Peştişori şi Rândunicii. Va urma reabilitarea reţelei de canalizare de pe strada Orizontului, apoi se va reveni pe bulevardul ce poartă numele primului rege al României, pentru extinderea canalizării pe tronsonul cuprins între bazinele din cartierul Câmpiniţa şi intersecţia cu strada Goleşti, de lângă calea ferată ce duce la Rafinăria “Steaua Română”. Apoi, până la sfârşitul anului, vor fi extinse şi modernizate şi canalizările de pe străzile Calea Doftanei şi Voila. Priorităţile stabilite la întâlnirea amintită prevedeau includerea printre investiţiile ce se vor executa în acest an şi a reabilitării canalizărilor de pe străzile  Mihai Eminescu şi Republicii. Graficul stabilit iniţial pentru 2014 a fost modificat de Hidro Prahova, de comun acord cu administraţia locală şi cu firma care execută lucrările, în sensul că reabilitarea canalizărilor de pe ultimele două străzi se va realiza în cursul anului viitor. Lucrările derulate de operatorul regional de apă la Câmpina se vor încheia în toamna lui 2015. Până atunci, se vor extinde şi moderniza reţelele publice de apă-canal pe aproape 80 de străzi câmpinene. Valoarea totală a acestui proiect european este de 162 milioane euro, din care Câmpina va beneficia de opt milioane de euro pentru extinderea reţelei de canalizare (cu 25,5 km), dar şi pentru reabilitarea reţelei de canalizare deja existente (pe 1,72 km). A.N. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare