Știri

Prima clinică de transplant cu celule stem din Europa se va realiza la Câmpina

Zilele trecute, directorul de proiecte al Clinicii Beike, din China, Kim Juang, s-a aflat într-o scurtă vizită la Câmpina. Scopul vizitei sale a fost de a vedea derularea primului proiect implementat în Câmpina – centrul de recuperare medicală, deschis la mijlocul lunii mai în cartierul Slobozia. Kim Juang a dorit să poarte şi o discuţie cu autorităţile locale despre un alt proiect extrem de ambiţios, cel privind deschiderea, la Câmpina, a primei clinici din afara Chinei, unde să se realizeze transplanturi cu celule stem.
La discuţia reprezentantului Beike cu primarul şi viceprimarul Câmpinei a fost prezent şi Răzvan Iordache, câmpineanul care s-a tratat la clinica din China şi prin intermediul căruia s-a deschis centrul de recuperare medicală din cartierul Slobozia.
La întâlnirea cu primarul Horia Tiseanu şi viceprimarul Ion Dragomir, Kim Juang a declarat: „Sunt foarte onorat de întâlnirea cu reprezentanţii autorităţilor câmpinene. Tehnologia Beike este foarte cunoscută şi apreciată în China, iar din anul 1999 avem peste 6.000 de pacienţi din mai mult de 40 de ţări, de pe întreg mapamondul. Beike are 510 angajaţi din care peste 70% au masterate în domeniu. De asemenea, avem laboratoare în toate marile oraşe ale Chinei, parteneriate cu spitale importante din India şi Thailanda, precum şi reprezentanţi în foarte multe ţări, inclusiv România. Centrul de recuperare medicală deschis recent la Câmpina este primul de acest gen din afara Chinei şi considerăm că se bucură de un succes extraordinar. De la 15 mai şi până în prezent, aici au fost peste 140 pacienţi. Tocmai de aceea, noi intenţionăm să deschidem la Câmpina prima clinică pentru transplant cu celule stem din afara Chinei. Şi vrem să o deschidem la Câmpina pentru că avem deja o experienţă favorabilă, dar şi pentru că avem numeroase cereri din Europa pentru transplanturi cu celule stem. Ori, ar fi mai avantajos pentru toată lumea dacă în loc să vină până în China, pacienţii din Europa ar veni la Câmpina. Astfel, România, prin Câmpina, ar deveni o punte între China şi Europa”.
La rândul său, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, a declarat: „Suntem bucuroşi de această iniţiativă care ar putea creşte faima Câmpinei în întreaga Europă, această clinică fiind singura din lume care realizează transplanturi cu celule stem la adulţi. Vom încerca să găsim un teren care să se preteze la construirea unei asemenea clinici şi eu mă gândesc la terenul din spatele stadionului. Este vorba despre acel teren pe care Consiliul Judeţean şi Fundaţia Sera doreau să construiască un centru de plasament unde să fie mutaţi copiii cu dizabilităţi din Breaza. Până la urmă, acest centru pentru copii va fi realizat pe Strada Voila, pe un teren aparţinând societăţii Drumuri şi Poduri SA. În plus, iau în calcul şi o colaborare pe partea medicală cu Spitalul Municipal”.
Valoarea investiţiei chineze la Câmpina nu va putea fi estimată decât după ce se va şti cu exactitate despre ce teren este vorba şi dacă viitoarea clinică va cuprinde şi actualul centru de recuperare medicală.
Oricum, după aceste prime contacte, Beike va începe demersurile oficiale şi va trimite Primăriei şi Consiliului Local o scrisoare de intenţie. În această vară, la Câmpina va veni şi preşedintele Beike, pentru a purta discuţii mai ample şi pentru a stabili detaliile proiectului, care ar putea face din Câmpina singurul loc din lume, din afara Chinei, unde să se realizeze transplant cu celule stem la adulţi.

Un comentariu

  1. Eu nu cred ca proiectul cu chinezii se va realiza la Campina.In jurul primarului sunt multe interese economice ale magnatilor care l-au ajutat sa mai castige un mandat.La noi totul se face daca este de acord Anghel si Anastasescu.Si ce interes au ei sa castige altii bani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare