Știri

Prefectul Adrian Dobre se opune suplimentelor salariale din administraţia locală

La ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina s-a aprobat un proiect de hotărâre prin care se acordau suplimente salariale de 7% pentru funcţionarii publici din aparatul de specialitate al primarului, adică pentru 199 din cele puţin peste 300 de persoane angajate la Primăria Câmpina. Nici nu au apucat să se bucure salariaţii de aceste stimulente, pentru că prefectul a şi ieşit în presa judeţeană să declare că va acţiona în instanţa de contencios administrativ toate hotărârile prin care se acordau astfel de stimulente. Printre cele 18 localităţi unde s-au acordat stimulente salariale (între 7 şi 25%) se numără şi cele două municipii ale judeţului – Ploieşti şi Câmpina. În aceeaşi situaţie este chiar şi Consiliul Judeţean, care a adoptat luna trecută o hotărâre similară.
Prefectul Adrian Dobre a declarat că apreciază ca nelegală măsura luată de administraţiile publice de a acorda suplimente salariale, în condiţiile în care scăderile salariale, prin acte normative impuse de Guvern, au fost între 25 şi 50%.
La nivelul municipiului Câmpina, Iulian Anton, şeful Biroului Juridic, dar şi liderul sindicatului din Primărie, ne-a declarat: „Nu am primit nici un fel de hârtie oficială de la Prefectură în acest sens. În plus, normal ar fi ca mai întâi să ne comunice că ei consideră hotărârea ilegală, să ne precizeze temeiul juridic, iar dacă noi nu acceptăm punctul lor de vedere, de-abia atunci se poate vorbi de atacararea hotărârii Consiliului Local în instanţa de contencios administrativ. Oricum, până soseşte vreo hârtie oficială, noi vom introduce aceste suplimente salariale în calculul salariilor. Când va sosi un astfel de document, vom suspenda aplicarea acestei hotărâri a Consiliului Local, ne vom judeca cu Prefectura, iar dacă avem noi câştig de cauză primim banii din urmă, pentru întreaga perioadă în care hotărârea a fost suspendată. Dacă nu câştigăm, va trebui să dăm înapoi banii pe care îi vom primi sub forma acestor stimulente”.
În aceste condiţii, demersul prefectului Adrian Dobre pare mai degrabă unul de imagine, menit să arate că prefectul, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, se opune oricăror creşteri salariale.

2 Comentarii  

  1. super sa speram ca nu se vor atinge de suplimente. majoritatea nu merita…vorbesc despre primarie si unii invatatori/profesori…nenorocitii nu isi declara averile, bani di pregatiri etc etc…noi declaram si 3 lei…..nu-i corect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare