Știri

Poliţia Comunitară se restructurează masiv

… iar de la 1 ianuarie 2011 devine Poliţie Locală
La Poliţia Comunitară din Câmpina este fierbere mare. Şi există şi motive întemeiate să fie aşa, pentru că, până la jumătatea lunii viitoare, din cei 85 de salariaţi trebuie să mai rămână doar… 37! Aşa vrea Guvernul Boc, aceasta fiind cea mai importantă disponibilizare de personal care se va realiza la nivelul administraţiei locale câmpinene după 1989. În aceste condiţii, este firesc să existe o stare de tensiune, iar şefii Poliţiei Comunitare caută să stabilească anumite criterii cât mai obiective cu putinţă pentru realizarea acestor disponibilizări.

Se renunţă la contracte…
În afara patrulelor care pot fi văzute prin localitate, Poliţia Comunitară mai asigură, în momentul de faţă, paza unor obiective. Directorul Poliţiei Comunitare Câmpina, Carmen Gheorghe, ne-a precizat că „aproape cert vor fi reziliate contractele pe care le avem cu o serie de instituţii, printre care Casa de Pensii şi Muzeul Grigorescu. La Casa Tineretului nu vom mai asigura paza, iar pentru Muzeul Hasdeu, administraţia va trebui să găsească o altă soluţie. De asemenea, vom sista colaborarea cu firma care ridică maşinile parcate neregulamentar”.
În acelaşi timp, împreună cu reprezentanţii sindicatului, directorii Poliţiei Comunitare lucrează la întocmirea unor criterii în urma cărora să se stabilească exact care sunt cei 37 de angajaţi care mai rămân în instituţie. „Suntem într-o situaţie foarte delicată, pentru că va trebui să disponibilizăm unii oameni. Şi este foarte greu să-i spui unui om că nu va mai avea un loc de muncă, mai ales în actualele condiţii socio-economice. În acelaşi timp, reducerea substanţială a salariilor le aduce foarte aproape de nivelul indemnizaţiei de şomaj, astfel încât deja avem oameni care şi-au manifestat intenţia de a trece în şomaj şi a primi, practic, aproape aceiaşi bani pe care i-ar primi de aici, dar să stea acasă şi, eventual, să aibă şansa să-şi găsească ulterior un alt loc de muncă. Este foarte grea această situaţie şi nu mi-am dorit nici un moment să ajungem la aşa ceva”, ne-a mai declarat Carmen Gheorghe.

De la 1 ianuarie 2011 apare Poliţia Locală
În vreme ce conducerea Poliţiei Comunitare tot încearcă să găsească cele mai bune soluţii pentru disponibilizări, a apărut Legea 155/2010 privind organizarea Poliţiei Locale, lege care a fost publicată chiar zilele trecute în Monitorul Oficial. Poliţia Locală va deveni operaţională de la începutul anului viitor, va fi în subordinea directă a primarului şi va avea mai multe atribuţii decât are Poliţia Comunitară în prezent, inclusiv în ceea ce priveşte ordinea şi liniştea publică, paza bunurilor, circulaţia pe drumurile publice, disciplina în construcţii, afişajul stradal, protecţia mediului, activităţile comerciale, evidenţa populaţiei şi multe altele.
În momentul de faţă, discuţiile – încă nelămurite – sunt dacă noua Poliţia Locală va trebui să rămână tot cu 37 de angajaţi sau va avea o altă structură aprobată de Consiliul Local, după propriile puteri şi necesităţi. Cert este că Poliţia Locală va fi finanţată doar de la bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare