Primăria arede recuperat 16 miliarde. Primul punct al şedinţei Consiliului Local a fost aprobarea trecerii din proprietatea publică a municipiului Câmpina în proprietatea publică a statului a unor imobile – construcţii aferente blocurilor E11 – E13 şi reglementarea juridicăa terenurilor aferente. Iniţiat de primarul Tiseanu, proiectul i-a ridicat lui Dragomir o primă problemă: “De unde se recuperează banii investiţi de Primărie, 16 miliarde?” Discuţiile au dus la concluzia că banii vor fi toţi pe mâna administraţiei locale,“noi facem vărsămintele către stat” (Iulian Anton) şi oricum, banii nu vor putea fi folosiţi decât tot pentru construcţia de locuinţe.
Aparatul de specialitate şi sindicatul. Aprobarea planului de ocupare a funcţiilor publice pentru anul 2009 pentru aparatul de specialitate al primarului a fost mai degrabă o formalitate. Singurul comentariu a venit din partea viceprimarului Ion Dragomir: “De ce trebuie acordul sindicatului?” “Nu trebuie, dar aşa zice legea”, a explicat Gheorghe Sandu, expert în problemele sindicale. “O reminiscenţă a regimului trecut”, a concluzionat cu umor Dragomir Enache.
Procedură… întreruptă! Aprobarea proceduriiîn vederea obţinerii avizului prealabil de oportunitate necesar pentru elaborarea unui plan urbanistic zonal a trecut mult prea uşor. Motivul? În vreme ce iniţiatorul Gheorghe Tudor expunea motivaţia acestui proiect, Elena Albu vorba destul de tare la telefonul mobil. “Domnule Tudor,opriţi-vă că deranjămo discuţie!”, a spus Zăgan. Tudor s-a oprit şi toţi au votat “pentru”. “O să vedeţi ce greu va fi să mai faceţi un PUZ!”, le-a transmis Ion Dragomir.
Consiliul hotăreşte, iar Hidro face. Consilierii s-au tot ferit să fie puşi în faţa faptului împlinit atunci când este vorba de lucrările realizate de HidroPrahova din utilizarea fondurilor provenite din cota de dezvoltare. Atât Dragomir Enache, cât şi Gheorghe Tudor au vorbit despre necesitatea corelării lucrărilor realizate de Primărie, cu cele ale HidroPrahova. “Ca şi până acum”, a venit răspunsul asigurator de la Carmen Radu, directorul sucursalei Câmpina a HidroPrahova. O fi de bine?!
Ce ţi-e şi cu proiectele… electorale! “Recunosc, a fost o scăpare”, şi-a început Jenica Tabacu prezentarea proiectului de modificare şi completare a unei hotărâri anterioare privind aprobarea unor reglementări urbanistice referitoare la cartierele Câmpiniţa şi Muscel. Practic, Jenica Tabacu a dorit includerea sintagmei “prestări servicii” la interzicerea activităţilor industriale din aceste două cartiere. “Proiectul iniţial este discriminatoriu, ca să nu spun şi tendenţios”, a replicat tăios Dragomir Enache. În apărarea Jenicăi Tabacu a sărit viceprimarul Dragomir: “Ca să spunem lucrurilor pe nume. Este vorba de un service care a obţinut autorizaţie să funcţioneze chiar în poarta chirurgului Tifigiu. Când m-am dus să-l strâng de gât pe cel de la urbanism care a dat avizul, mi-a răspuns senin că «e vorba de prestări servicii»”. Dar, ce ne facem dacă unii or să spună că nu mai vor chioşc de pâine sau alţii un cabinet medical ori de avocatură?! Aşa că, în faţa acestei avalanşe, Jenica Tabacu a preferat să-şi retragă proiectul.
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!