Știri

Pe scurt…

Bugetul local susţine Ziua Persoanelor Vârstnice şi Marele Premiu al Câmpinei la echitaţie. Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de 48.900 lei către Casa Tineretului pentru susţinerea financiară a unor manifestări culturale, artistice şi educative. Proiectul iniţiat de Marian Dulă se referă la două acţiuni concrete.Prima dintre aceste acţiuni este competiţia ecvestră de sărituri peste obstacole – Marele Premiu al Câmpinei, care va avea loc în perioada 25-27 septembrie. Pentru această acţiune a fost alocată sumă de 39.000 lei, care va fi folosită în cea mai mare parte la premierea sportivilor (33.000 lei),dar şi pentru taxe către federaţia de specialitate şi pentru arbitraj (6.000 lei). Restul cheltuielilor vor fi asigurate de clubul organizator, CS Sport Horse, şi se ridică la 39.230 lei. Competiţia, găzduită de Baza Hipică Sport Horse Muscel, reprezintă o premieră pentru Câmpina, iar una dintre facilităţile solicitate de organizator administraţiei locale este posibilitatea de a folosi caleaşca clubului pentru acţiuni promoţionale.Au fost ceva discuţii pe marginea acestui concurs, cel mai înverşunat împotriva acestei idei părând a fi Elvis Arghir: “Suntem pe cai mari să cheltuim asemenea sume. Am văzut şi eu activitatea acestui club – vin cinci oameni, inclusiv angajaţi ai Primăriei şi călăresc caii şi se cheamă sport”, a declarat, în plenul Consiliului Local, Elvis Arghir, dar impresia generală a fost că doar a încercat să… glumească!Celălalt proiect,care se va desfăşurala 1 octombrie, atunci când se celebrează Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, nu a întrunit nici o opoziţie. Consilieriiau fost de acord cu alocarea sumei de 9.900 lei pentru organizarea unei expoziţii cu lucrări de artă plastică realizate de persoane vârstnice şi a unui spectacol de teatru.
Bani şi teren pentru biserica din cartierul Turnătorie. Una dintre promisiunile electorale din mai multe campanii electorale este pe cale să se îndeplinească. Este vorba despre biserica din cartierul Turnătorie, pentru care consilierii au aprobat nu numai alocarea sumei de 20.000 lei “pentru executarea lucrărilor de construire”, dar şi o suplimentare a terenului acordat iniţial, de 800 mp, cu alţi 586,15mp, pe Strada Bistriţei. Primarul Horia Tiseanu a precizat că acest ultim teren fusese anterior concesionat pentru două familii de tineri, în vederea construirii unor locuinţe, dar cele două familii nu au realizat nici măcar un singur act în decurs de un an, ceea ce a atras rezilierea automată a contractului de concesionare.
Policlinica va fi modernizată. Consilierii au aprobat studiul de fezabilitate şi indicatorii economici pentru modernizarea Policlinicii Municipale. Totul va fi realizat în numai 12 luni şi va costa 10.918.062,98 lei, fiind cea mai consistentă investiţie realizată într-o unitate din sistemul sanitar câmpinean. Vor fi modernizate 15 cabinete medicale, se vor face reparaţii şi modernizări şi se va achiziţiona aparatură de specialitate. Pentru finanţarea acestor lucrări se va depune, până la 14 septembrie, un proiect de accesare a unor fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare