Știri

Pe scurt…

Recompense pentru demolări. Vicerimarul Ion Dragomir şi-a anunţat colegii din Consiliul că, la următoarea şedinţă ordinară, intenţionează să introducă pe ordinea de zi un proiect privind demolarea tuturor construcţiilor ilegale de pe domeniul public şi obligarea celor care construiesc fără autorizaţie, dar pe terenul lor, să intre în legalitate. De asemenea, Ion Dragomir le-a cerut colegilor săi să se gândească asupra unui cuantum pentru despăgubirea celor ale căror construcţii ilegale de pe domeniul public vor fi demolate, fiind avansată şi o sumă “Să zicem zece milioane lei vechi. Astfel, cu câteva sute de milioane rezolvăm această situaţie”, a conchis Ion Dragomir. Apare, însă, o problemă de abordare a lucrurilor. Mulţi cetăţeni, care plătesc cinstit taxele pentru obţinerea autorizaţiilor de construire, s-ar putea întreba de ce să mai fie şi despăgubit, în loc să fie amendat, unul care a încălcat legea, construind ilegal pe domeniul public?” Poate vor răspunde consilierii, la viitoarea şedinţă, la o asfel de întrebare…

Caii – “confiscaţi” de Primărie. Asta va trebui să se întâmple după ce Consiliul Local a aprobat înfiinţarea şi organizarea, în cadrul Atelierului Spaţii Verzi, a activităţii de confiscare a cailor abandonaţi, izgoniţi pe domeniul public sau supuşi la rele tratamente ori cruzimi. Proprietarii cailor confiscaţi îşi vor putea recupera animalele doar în termen de 30 de zile şi numai după achitarea unei amenzi contravenţionale cuprinsă între 10-15 milioane lei vechi. După acest termen, caii vor fi predaţi cu titlul gratuit Serviciului de protecţie a animalelor de pe lângă Administraţia Parcului Memorial “Constantin Stere” Bucov. Costul unei zile de adăpostire a cailor la Câmpina este de 400.000 lei vechi.

Lavinia şi Ştefan Câlţia, cetăţeni de onoare. Primarul Horia Tiseanu a iniţiat un proiect prin care soţii Lavinia Şi Ştefan Câlţia au devenit cetăţeni de onoare ai municipiului Câmpina. Meritul lor este acela de a fi realizat partea de arhiectură a Ansamblului Parohial Ortodox “Sf. Nicolae” din cartierul Slobozia. De altfel, proiectul lor a câştigat, la propunerea Ordinului Arhitecţilor, premiul naţional pentru arte, secţiunea arhitectură.

14 hectare de la Guvern. La solicitarea Şcolii de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina, Consiliul Local a fost de acord să solicite Guvernului României trecerea din domeniul public al statului şi din administrarea MIRA, în domeniul public al municipiului Câmpina şi administrarea Consiliului Local a unei suprafeţe de 14 hectare. Este vorba de fosta gospodărie anexă a Şcolii de Poliţie, acolo unde municipalitatea doreşte să construiască un cartier de locuinţe, atât din surse proprii, cât şi prin ANL.

Plata pe card. Consilierii locali s-au… modernizat. Ei au acceptat propunerea directorului Direcţiei Economice, Gheorghe Ecaterinescu, privind posibilitatea ca plata indemnizaţiei lunare de consilier local să se facă pe card şi nu cu plicul, ca până acum.
Zilele curăţeniei. Consilierul Jenica Tabacu a venit cu propunerea ca la 11 octombrie şi la Câmpina să se desfăşoare acţiunea privind “Zilele curăţeniei”. Propunerea a fost acceptată, iniţiatorul propunând ca la acţiune să participe elevi din şcolile câmpinene, dar şi voluntari. Poate cu acest prilej vor dispărea şi afişele rămase din campania electorală pentru alegerile locale, inclusiv cele cu îndemnul la… curăţenie!
N-au vrut la Braşov. Pe adresa Consiliului Local Câmpina a sosit o invitaţie pentru participarea la Conferinţa Naţională “Dezvoltare locală prin programe europene”. Consilierii au ciulit urechile aunci când consilierul juridic al CL, Laurenţiu Olăraşu, citea invitaţia. Când au aflat, însă, că este vorba despre o deplasare numai până la Braşov, nimeni nu a mai fost interesat. Şi nu s-a făcut nici o propunere, astfel încât, aproape sigur, Câmpina nu va fi reprezentată la această conferinţă. Poate au şi aleşii locali dreptate: cum să mergi la Braşov, când poţi să mergi în Belgia sau în Norvegia?!

Fără suplimentări pentru navetişti. Consilierul Gena Preda a încercat să solicite o reducere a tarifelor pentru elevii câmpineni navetişti. “Elevii navetişti câmpineni solicită o reducere la abonamente, pentru că, cei mai mulţi dintre ei, în afară de şcoală, mai trebuie să vină şi la meditaţii”, a spus Gena Preda. “Să facă navetă câtă am făcut eu! Şi să mai lase meditaţiile şi să pună mâna să înveţe!”, a reacţionat Ion Dragomir. “Au trecut vremurile alea”, l-a tachinat Dragomir Enache. Iar totul a rămas la stadiul de discuţie.
Propunerile lui Enache. La “diverse” a avut o intervenţie şi Dragomir Enache, care a solicitat “un raport al pregătirilor de iarnă, o discuţie cu Poliţia Rutieră pentru găsirea unor soluţii pentru fluidizarea circulaţiei, cu sensuri unice, lărgirea carosabilului în zona staţiei de la Răcitor şi un inventar al locurilor degradate. Eventual!”
Biserică în cartierul Turnătoriei. Arhiepiscopia Bucureştiului, prin episcop vicar Varsanufie Prahoveanul, a trimis o adresă către primarul Horia Tiseanu în care se solicita atribuirea în folosinţă gratuită a unui teren în suprafaţă de 800 mp în cartierul Turnătoriei, pentru edificarea unei biserici. Solicitarea a avut la bază numeroase cereri ale locuitorilor din zonă, mai mulţi candidaţi la funcţia de primar având în programul lor electoral acest deziderat. Consiliul Local a fost de acord în unanimitate cu atribuirea unui teren pe strada Bistriţei.

Spaţiu nefolosit. Articolul prezentat într-una dintre ediţiile noastre anterioare despre spaţiul destinat depozitării maşinilor parcate neregulamentar, spaţiu situat în spatele Casei Tineretului, a avut ecou. Mai întâi, s-a făcut curăţenie. Apoi, consilierul Mihaela Petrovici a prezentat Executivului şi plenului Consiliului Local această problemă. Răspunsul a venit din partea viceprimarului Dragomir: “Spaţiul este destinat depozitării maşinilor ridicate, dar singura dată când au fost ridicate autovehicule au fost duse la sediul Poliţiei Comunitare pentru că erau mai bine păzite (!). Dacă nu este necesar acest teren, vom solicita eliberarea lui”.

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare