Știri

Pe mâna cui va încăpea construirea noului cartier rezidenţial de la Şcoala de Poliţie?

Proiectul privind construirea unui cartier rezidenţial pe un teren care aparţine Şcolii de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina a părut a lua uşor prin surprindere administraţia locală, care tânjea la acelaşi teren. Nu numai că administraţia locală nu va avea acces la nici una dintre fazele pregătitoare ale acestui proiect, dar nu va avea nici un cuvânt de spus nici în privinţa viitorilor locatari de aici, care trebuie să fie doar angajaţi ai Ministerului de Interne.
În plus, lucrurile par a se mişca foarte repede. Deja au apărut pe site-ul oficial al Şcolii de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina câteva modele ale viitoarelor locuinţe. Numai că, licitaţia se va ţine abia luna viitoare. Atunci, ale cui sunt modele prezentate pe site-ul instituţiei amintite? Din interiorul şcolii nu se poate afla nimic, mai ales despre un asemenea subiect delicat… Cert este că au apărut doi ofertanţi, cel puţin până în momentul de faţă, pentru a prelua rolul de… dezvoltator imobiliar. Unul era din Breaza şi venise cu soluţia unor locuinţe din lemn, genul caselor de vacanţă, variantă care nu a fost agreată, astfel că a rămas cealaltă variantă – unică, acum. Cui aparţine? Mister total. Şi totuşi… Sunt tot mai mulţi cei care afirmă că viitorul dezvoltator este unul şi acelaşi cu cel care mai are în Câmpina câteva investiţii. Din păcate, nici una finalizată. Ar fi vorba despre proprietarul turnului-schelet de vis-a-vis de „Erick”, dar şi al ştrandului acoperit, care, de la preluarea de către acest… „dezvoltator”, s-a închis şi se tot lucrează de zor. Ce e drept, mai mult fără autorizaţii, motiv pentru care firma respectivă a şi fost amendată în mai multe rânduri de autorităţile locale. Titularul societăţii respective mai are şi alte proprietăţi în Câmpina, aproape toate având probleme de-a lungul ultimilor ani în privinţa curăţeniei sau a legalităţii unor documente, mai ales unde a fost cazul de construcţii.
Ei bine, cum să câştige un asemenea „dezvoltator” o licitaţie pentru un cartier rezidenţial de o asemenea complexitate?! Alţii susţin că, de fapt, nu ar fi decât interfaţa unor belgieni sau olandezi, agreaţi de actualul şef al Ministerului de Interne. Cert este că toate acestea se vor lămuri foarte curând, atunci când va fi anunţat public câştigătorul licitaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare