Știri

Pe Lacul Bisericii, ambarcaţiunile de divertisment îşi aşteaptă utilizatorii

De câteva săptămâni bune, pe Lacul Bisericii pot fi văzute două hidrobiciclete şi două bărci simple, pe care amatorii de plimbări pe apă le pot folosi cu uşurinţă pentru a-şi descreţi frunţile. Micile ambarcaţiuni aparţin firmei locale Euronicotip SRL, cu care Consiliul Local a încheiat recent un contract de asociere în participaţiune în vederea exploatării în comun a Lacului Bisericii în scopuri turistice şi de agrement. Contractul s-a încheiat pe o perioadă de cinci ani, pentru perioada martie – octombrie a fiecărui an. Municipalitatea s-a gândit să ofere localnicilor noua formă de distracţie după masivele modernizări ale zonei, una dintre cele mai îndrăgite de câmpineni, lucrările de reabilitare costând nu mai puţin de 2,5 milioane de lei, fonduri asigurate din bugetul localităţii. Zona din jurul Lacului Bisericii arată astăzi destul de bine, aproape la fel de bine precum arăta în urmă cu cinci decenii, când au fost realizate primele amenajări ale locului. Lacul ar putea arăta şi mai bine, având în vedere că pe marginile apei s-au strâns deja multe resturi de vegetaţie subacvatică, dar şi resturi lăsate de mâna omului. Desigur, a omului plin de el şi de nesimţire. Camerele video de supraveghere a pescarilor care îşi fac veacul aici, ca şi a vizitatorilor care poposesc pe malurile apei, pe care conducerea municipalităţii le promitea înaintea alegerilor locale, au rămas tot la stadiul de proiect. Sau de promisiune. S-au montat camere de supraveghere a vizitatorilor numai în părculeţul din apropiere, deşi edilul-şef al oraşului, în urmă cu două-trei luni, promitea şi videosupravegherea întregului perimetru al lacului. Am putea avea ceva noroc cu apropiatele alegeri parlamentare din toamnă, dacă primarul Horia Tiseanu va considera că promisele dotări ar fi aducătoare de  voturi pentru partidul al cărui lider este.
Revenind la hidrobicicletele şi bărcile achiziţionate de cei de la Euronicotip, trebuie să spunem că acestea sunt noi şi fabricate din fibră de sticlă. Lor urmează a li se adăuga, dacă afacerea se va dezvolta în urma creşterii constante a cererii, alte bărci şi hidrobiciclete. “Navigatorii” nu coboară în aceste ambarcaţiuni fără să primească fiecare câte o veste de salvare. Nu au fost incidente până acum, iar dacă regulile de securitate şi de folosire vor fi respectate cu rigoare, nimic rău nu se va putea întâmpla. Bogdan Nicolae, patronul firmei asociate cu municipalitatea, ne-a povestit câte ceva despre începuturile afacerii demarate împreună cu Primăria. “Nu am mai lucrat în acest domeniu, pot spune că sunt un pionier din acest punct de vedere. În schimb, am citit şi m-am documentat foarte mult, am urmărit activitatea marilor firme de profil din Bucureşti, nu pot spune, totuşi, că sunt un novice. În primele două săptămâni după ce am dat drumul la treabă, am avut foarte mulţi clienţi, nu făceam faţă solicitărilor decât cu ajutorul unor bilete cu programări. Chiar eram pregătit să mai achiziţionez două hidrobiciclete şi două bărci, dar brusc, după două săptămâni, cererea a început să scadă puternic, fapt care a determinat amânarea achiziţiilor planificate iniţial. Cred că scăderea cererii are mai multe cauze. Probabil, mulţi oameni şi-au început concediile de odihnă, iar alţii, destul de numeroşi, în opinia mea, încă nu ştiu despre modernizarea Lacului Bisericii si despre existenţa firmei noastre de agrement. Poate ar trebui să încep o campanie de promovare a activităţii noastre în presa locală. În prezent, doar în week-end solicitările sunt mai numeroase, în timpul săptămânii ambarcaţiunile pe care le deţinem nefiind folosite prea intens.”
Tarifele de utilizare a ambarcaţiunilor uşoare de pe Lacul Bisericii par a fi rezonabile. Pentru închirierea, 30 de minute, a unei hidrobiciclete (care are patru locuri), fiecare doritor va plăti câte şapte lei, iar tariful de închiriere a unei bărci simple este de patru lei/30 minute/persoană. (A.N.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare