Știri

PD-L are subiecte tabu

Nu ştim ce sfătuitori au PD-L-ul şi preşedintele Horia Tiseanu. Dar credem că ar fi un mare succes pentru ei, pentru viitorul relaţiei lor cu mass-media locală, să-şi recunoască şi să-şi asume greşeala pe care au făcut-o. Nu de alta, dar nefiind o publicaţie aservită acestei formaţiuni politice, pe viitor ne vom asuma dreptul de a nu mai da curs acţiunilor PD-L, în condiţiile în care, în cadrul acestor conferinţe de presă, există subiecte care nu pot fi abordate. Dacă asta înseamnă componenta “democrată” a doctrinei PD-L, să fie sănătoşi cu doctrina lor cu tot… S-ar putea, însă, să aibă surpriza să constate că unele dintre subiectele lor nu sunt de interes pentru cititorii noştri. Şi atunci nu ştim cine va avea de pierdut…

Investiţii în învăţământ, ca să nu le-o ia alţii înainte
În cadrul ultimei conferinţe de presă, preşedintele PD-L, Horia Tiseanu, a vorbit despre promovarea unor proiecte de finanţare pentru reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare. „Pe 29 februarie 2008 – a spus Tiseanu – a fost lansată licitaţia deschisă de proiecte pentru acest domeniu, Regiunea Sud Muntenia având alocată suma de 40,54 milioane euro pentru astfel de proiecte”. Câmpina va promova, pentru accesarea de fonduri din această sursă, şapte proiecte: reabilitarea bazei sportive a Grupului Şcolar Petrol, realizarea unei săli de sport pentru Şcoala „Hasdeu”, consolidarea clădirii Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”, realizarea unui atelier-şcoală la Grupul Şcolar Forestier, extinderea clădirii Grădiniţei nr. 1, extinderea clădirii Grădiniţei nr. 8 şi amenajarea Grădiniţei nr. 4. Extrem de interesantă a fost argumentaţia pe care Tiseanu a simţit nevoia s-o facă: „Am făcut aceste precizări şi am prezentat aceste proiecte pentru că, în precampania electorală, unii candidaţi îşi propun lucruri pe care, de fapt, altcineva le promovează şi le realizează”.

Nici o pierdere că au plecat… 30 de membri
Primul luat în vizor de pedelişti a fost Elvis Arghir, fostul lor coleg, cel care le-a făcut multe zile fripte oamenilor lui Tiseanu. Liderii PD-L au recunoscut că mai mulţi membri ai partidului au plecat la PNL, după Arghir, dar… asta nu e nici o pierdere. „După conferinţa PNL, presa ne căinează că am fost părăsiţi de 30 de membri. Erau oamenii lui Elvis Arghir, care le plătea şi cotizaţia, dar nu le-o mai plătise de mai bine de un an. Mihai Cazacu şi-a urmat şeful, iar pe Florin Postolache, sincer, nici nu l-am văzut vreodată pe la partid. Prin plecarea lor, noi ne-am întărit, deoarece cu ei eram ca şi singuri, sau chiar mai rău”, a afirmat consilierul Viorel Bondoc. Este destul de greu de înţeles cum un partid se poate întări atunci când este părăsit de un grup de membri dintr-o dată. Totuşi, pedeliştii au dreptate că se bucură, cei care au plecat nu l-au agreat niciodată pe Tiseanu şi pe oamenii din jurul acestuia.

„Socoteala” lui Bondoc
Următorul taxat a fost candidatul PSD la Primărie, Victor Bercăroiu. Acesta declarase recent că în mandatul lui Horia Tiseanu n-au existat proiecte importante şi nu au fost aduse fonduri extrabugetare. „Bercăroiu zice că a adus Câmpinei 44 miliarde lei în mandatul trecut. Noi am adus 47 de miliarde. Cât despre faptul că la evenimentele noastre am fi cerut unor persoane codul numeric personal, nu este adevărat, n-am cerut nimănui nimic!”, a declarat Bondoc. Cele 47 de miliarde nu prea ies la calcule, dar nu asta contează, ci faptul că o parte din bani au venit de la Guvern pentru că au intervenit unii parlamentari, iar sumele cele mai mari au avut ca destinaţie Şcoala Centrală, investiţie pe care şi-o asumă atât PD-L, cât şi PSD. „Am mai fost acuzaţi de părăsirea corabiei FCM Câmpina de comandantul Tiseanu. Comandantul este Chiţu, iar demisia este un act unilateral în urma unor altercaţii privind modul de funcţionare a clubului”, a mai spus „purtătorul de cuvânt” al lui Tiseanu, Viorel Bondoc.

Jenica Tabacu l-a atins pe Tiseanu la „proiectul de suflet”
Nici candidatul PIN, Jenica Tabacu, nu a scăpat de tirul democrat-liberalilor: „Jenica Tabacu – a citit Bondoc dintr-un material pe care îl avea în faţă – şi-a abandonat lucrările de cercetare pentru 80 de zile, un concediu legal, şi bântuie din poartă în poartă cu promisiuni populiste, încălcând în mod evident prevederile legii electorale”.La rândul său, Horia Tiseanu şi-a prezentat nemulţumirea în legătură cu acţiunile Jenicăi Tabacu: „Sunt de-a dreptul indignat de atitudinea Jenicăi Tabacu. În pliantul pe care l-a împărţit este trecut un punct referitor la modernizarea drumului secundar DN1 – Ploieşti. Practic, este vorba despre lucrarea de pe Calea Dacia. Este un proiect de suflet al meu, pe care l-am ales pentru finanţare dintre trei proiecte. Nu înţeleg ce a făcut Jenica Tabacu pentru acest proiect, în afară de a ridica mâna la fel ca toţi ceilalţi consilieri. Nu este iniţiativa ei şi nu a făcut nimic pentru acest proiect, aşa că nu înţeleg de ce îşi arogă ea meritele”.

Tiseanu are site
Chiar în ziua conferinţei de presă (marţi, 18 martie), Horia Tiseanu şi-a lansat site-ul propriu. De fapt, aşa cum a fost prezentat de Marian Nistor, este vorba de un site al filialei Câmpina a PD-L. La adresa www.horiatiseanu.ro se regăsesc multe informaţii despre filiala locală a PD-L, dar şi date despre primarul Tiseanu, realizările şi proiectele sale. O întrebare rămâne, totuşi: ce se va întâmpla cu site-ul dacă Tiseanu îşi schimbă locul de muncă sau pleacă din PD-L? Sau e numai un site… electoral şi atât? Probabil că după alegeri, indiferent de rezultat, nu va mai avea nimeni timp să-l reactualizeze, aşa cum se întâmplă de multe ori cu site-ul oficial al Primăriei Câmpina.

Nistor răspunde doar la ceea ce vrea…
Conferinţele de presă ale partidelor politice sunt, de obicei, modalitatea cea mai civilizată prin care jurnaliştii au posibilitatea de a le adresa întrebări şi a afla răspunsuri de la oamenii politici locali, în vreme ce aceştia îşi pot transmite mesajele, mai mult sau mai puţin electorale. Trecem peste faptul că majoritatea partidelor cu reprezentare în Câmpina accelerează ritmul conferinţelor de presă în preajma unor alegeri. Trecem şi peste faptul că ni se prezintă o grămadă de subiecte electorale, situaţie normală, până la urmă. Dar ceea ce s-a întâmplat la ultima conferinţă de presă a PD-L a întrecut orice limită. Pur şi simplu, liderii PD-L nu au acceptat să răspundă la nici un alt subiect în afara celor aflate „pe ordinea de zi” a conferinţei, fără să fi anunţat în prealabil acest lucru. „Nu vom răspunde decât la întrebări cu privire la subiectele de pe ordinea de zi”, a afirmat categoric Marian Nistor. Chiar fiind vizat de o întrebare, Nistor a refuzat cu încăpăţânare să răspundă, cu „binecuvântarea” preşedintelui său de partid. Ce ar fi avut de ascuns? Şi pentru o mai bună informare, vă prezentăm şi întrebarea respectivă: „Marian Nistor şi Bogdana Ţiţei au depus la Poliţie o plângere pentru unele evenimente petrecute în campania alegerilor pentru Parlamentul European. De ce s-a recurs la această reclamaţie după atâta vreme de la producerea evenimentelor?” Reamintim, Nistor a refuzat să răspundă la această întrebare, folosind un pretext pueril – „subiectul nu se află pe ordinea de zi a conferinţei noastre de presă!” Păi s-ar putea ca subiectul să nu se afle niciodată pe vreo ordine de zi… Oricum, ar trebui să le explice cineva pedeliştilor ce înseamnă o conferinţă de presă. Că punctele lor de vedere le pot trimite şi printr-un comunicat, nu e nevoie să de deranjeze până la sediu, la o întâlnire cu presa, doar pentru a citi de pe nişte hârtii. E jenant…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare