În ultimele luni, am primit la redacția publicației noastre numeroase reclamații ale părinților unor elevi de la Școala Gimnazială Centrală. Ce reclamă acești părinți? Problema este veche de un deceniu, mai exact de la deschiderea noii clădiri a Școlii, de prin anul 2007. Părinții sunt nemulțumiți (în special, părinții celor mai mici școlari, din clasele primare, dar nu numai), deoarece nu pot opri la marginea trotuarului pentru a le permite celor mici să urce în mașinile care îi vor duce acasă. Părinții încearcă să oprească în zone apropiate de poarta școlii, pe care ies cei mai mici de la cursuri, în intervalul orar 12.00 – 13.00, dar agenții de poliție nu îi lasă să parcheze niciun pic, obligându-i să-și pună imediat în mișcare mașinile și să părăsească zona pentru fluidizarea traficului.
Astfel, întâlnirile micilor școlari cu părinții care au venit să îi ia acasă se prelungesc în modalități nefericite, în care și unii, și ceilalți se urmăresc reciproc ca într-o comedie de prost-gust. Cei mici – de pe trotuar, părinții – din mașini. Întânirea dintre copii și părinți are loc, într-un trist și epuizant târziu, după ce minorii se încarcă de spaime majore, iar adulții de nervi și înjurături rostite scâșnit, printre dinți, de teamă să nu îi audă progeniturile educate să nu vorbească urât în nicio împrejurare: nici acasă și, cu atât mai mult, nici la școală sau în vreun alt spațiu public. Acuma, părinții care ne-au solicitat ajutorul, contestatari ai metodelor practicate de polițiștii de la Rutieră, ar putea pune gaz pe foc în scandalul reaprins ieri la Școala Centrală, unde noua conducere încearcă reintroducerea învățământului în două schimburi, spre nemulțumirea marii majorități a părinților, care s-au pronunțat deja pentru învățământul numai de dimineață, într-un singur schimb, introdus la începutul acestui semestru. Părinții-șoferi, nemulțumiți de faptul că nu sunt lăsați să parcheze preț de un minut măcar, pentru a-și putea lua mai repede copiii de la Școala Centrală, susțin învățământul de dimineață pentru toți elevii unității. Ei propun polițiștilor să le permită zilnic să parcheze mașinile pe partea cu Școala Centrală (unde parcarea este, de multă vreme, interzisă), dar numai preț de două ore, de exemplu, în intervalul 12.00 – 14.00. Permisiunea ar putea fi făcută publică prin înscrierea ei cu fonturi corespunzătoare pe plăcuțele-indicatoare dedicate circulației rutiere, mai exact, pe indicatoarele care interzic parcarea în zonă. Este un demers care s-ar putea face din mers (dacă ne este permis acest joc de cuvinte), iar implementarea rezonabilei propuneri ar putea arăta lumii întregi că Poliția din Câmpina este o instituție de forță numai în relația cu cei care încalcă legile. În rest, pentru ceilalți cetățeni de bună-credință și purtare, polițiștii câmpineni sunt ajutoare de un real folos, nu instrumente de amendat și de golit buzunarele oamenilor de sus, dar mai ales pe cele ale oamenilor de jos.
Adrian BRAD
Pare ca acest articol este un pamflet…preluat din TNR:)))) Pe bune?? Chiar schimbam reguli de circulatie doar pentru anumiti oameni, in anumite situatii? Chiar le-o fi greu copiilor sa mearga pe jos 100-200 metri??? Hai mai bine sa facem o rampa si sa-i ia direct din clasa. Sau sa aplicam aceasta regula permisiva in orice loc ar fi nevoie. De ce doar la Scoala Centrala? De ce nu si in alte locuri unde oprirea este interzisa? Sa fie un fel de alba-neagra: o ora da, o ora nu!!! Parintii au uitat ca au fost si ei elevi si nu-i ducea nimeni pana in poarta scolii cu masina…poate ii lasau la colt:))))