Știri

Parcurile din zona centrală a Câmpinei ar putea primi denumirea „Regele Mihai I”

Astăzi, 19 decembrie, pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a Consiliului Local din acest an se află şi un proiect de hotărâre privind acordarea unei denumiri unice a parcurilor din zona centrală a oraşului, cunoscute de public drept „Milia” şi „la Soldat”. Iniţiatorii proiectului, consilierii liberali Florin Frăţilă, Adrian Dochia, Monica Clinciu şi Enache Dragomir au propus şi vor cere acordul de principiu al Consiliului Local pentru ca întreaga zonă să se numească „Regele Mihai I”.
Liberalii susţin că propunerea pentru denumirea parcului central vine şi în contextul în care oraşul nostru are deja un istoric şi o tradiţie în a-şi denumi bulevardele cu nume de rezonanţă ale regalităţii româneşti: „Redenumirea, dacă vreţi, a parcurilor din zonele Milia şi Soldat, este o dorinţă a noastră mai veche. Personal, nu m-am împăcat niciodată cu gândul că depersonalizarea locurilor publice a ajuns până la nivelul de a se confunda cu numele unei terase-bar ori a unui monument incomplet şi neîngrijit. Tocmai de aceea le-am propus colegilor să iniţiem acest proiect de hotărâre, care vine şi în contextul unei tradiţii locale de a denumi locurile publice cu nume de rezonanţă ale regalităţii române. Avem Bulevardul Carol I în imediata vecinătate a viitorului parc „Regele Mihai I” şi cred că puţină lume ştie că actualul Bulevard al Culturii s-a numit în trecut Bulevardul Elisabeta. Sigur că, după acordul de principiu al Consiliului Local, urmează avizul unei comisii speciale din cadrul Prefecturii Prahova, aviz favorabil în urma căruia ne vom întoarce cu un nou proiect în Consiliul Local, pentru o hotărâre definitivă. Până la primăvară sperăm să avem o nouă denumire a parcului din zona centrală, o denumire prin care vrem să onorăm memoria şi personalitatea ultimului rege al României” – a declarat Florin Frăţilă, unul dintre iniţiatorii proiectului.

2 Comentarii  

  1. Cea mai buna denumire ar fi pentru Milia -Barbu Stirbey si pentru zona Soldat Stoica Teodorescu + bust aferent al celor 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare