Știri

Parcarea Centrală se îmbracă în haine noi

Parcarea Centrală, una dintre realizările notabile din mandatul primarului Gheorghe Tudor (2000 – 2004), este, de cateva zile, supusă unor ample lucrări de modernizare. Investiţia este destul de costisitoare, dar reprezentanţii Primăriei ne-au asigurat că merită efortul financiar al municipalităţii, care a alocat pentru acest proiect aproximativ 240.000 de lei. Cârcotaşii pensionari veşnic ocupanţi ai băncilor din faţa Complexului Carrefour, care schimbă miniştri şi premieri la fel de uşor cum schimbă vorbe între ei, care fac şi desfac zilnic cel puţin câteva guverne, sunt de părere că “n-au avut pe ce da banii, mai bine asfaltau străzi cu banii ăştia”. Se vede treaba că “analiştii politici” neînţeleşi din agora câmpineană nu sunt şi şoferi.  
Pentru că, dacă unele alei pietonale din zonă, modernizate la sfârşitul anului trecut, nu dădeau semne că ar fi necesitat imperioase intervenţii de înnoire, Parcarea Centrală, inaugurată în urmă cu un deceniu, era zdravăn deteriorată pe o importantă suprafaţă a sa. Aşa cum, în urmă cu cinci secole, Parisul regelui Henric al IV-lea merita o liturghie, şi Câmpina merită să aibă, în centrul ei, o parcare de mari dimensiuni modernizată complet. În consecinţă, şi cea mai mare parcare din municipiul câmpinean, de aproape 2000 de metri pătraţi, merita şi ea o reabilitare profundă. De  câteva zile, Parcarea Centrală a fost închisă pentru ca lucrările prin care aceasta va fi modernizată complet să se poată executa cât mai rapid şi în condiţii optime. Infrastructura pieţei urmează a fi total schimbată din punct de vedere tehnic, deoarece vechile pavele vor fi scoase toate şi înlocuite cu un strat de beton peste care se vor turna două straturi de asfalt, după reţeta clasică folosită în România, care nu seamănă deloc cu cea care se aplică frecvent în Germania. 
Un strat de bază, de şase centimetri grosime, aşa-numitul binder, şi stratul de uzură, cel final, gros de patru centimetri. Rămâne de văzut dacă o asemenea reţetă îşi va dovedi utilitatea, iar asfaltul va rezista mai mult decât vechile pavele căzute în dizgraţie. Pentru ca apele pluviale să poată  fi colectate şi direcţionate cât mai bine (vechea parcare suferea din acest punct de vedere), proiectanţii au prevăzut, de asemenea, realizarea unor rigole de scurgere a acestor ape. Firma constructoare va avea printre obiective sale şi înlocuirea bordurilor, dar şi trasarea tuturor marcajelor rutiere pe noul covor asfaltic. Conducerea executivului câmpinean speră ca vremea să fie favorabilă, astfel încât termenul de finalizare a acestei investiţii, de 30 de zile, să fie devansat, iar Parcarea Centrală, în noile sale veşminte, să fie redată folosinţei publice în două săptămâni, pentru ca disconfortul creat şoferilor să dureze cât mai puţin. Firma executantă care a câştigat licitaţia este Cast SRL Băneşti, un nume tot mai mult asociat, în ultimii ani, cu investiţiile publice câmpinene, dar care s-a remarcat prin realizarea corespunzătoare a unor investiţii complexe şi dificile, cum ar fi pasajul rutier de la DN1. Bordurile nu vor fi scoase în zona din jurul toaletei publice, întrucât aici urmează să se execute de către o altă firmă, în cadrul unui alt proiect, lucrări de hidroizolaţii şi de igienizare. A.N.

Un comentariu

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare