Știri

Opt rezervişti germani în vizită la Câmpina

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere „Alexandru Ioan Cuza” – Filiala Câmpina a primit, în cursul săptămânii trecute, vizita a opt rezervişti germani, dintre care doi sunt români plecaţi din ţară în urmă cu 25 de ani. Invitaţia delegaţiei ce face parte din cadrul Asociaţiei Rezerviştilor Camaraderie Achern-Renchtal, landul Baden-Würtenberg – Germania a fost făcută în baza acordului de colaborare şi a relaţiilor foarte bune dintre cele două asociaţii.
„Sunt pentru a doua oară la Câmpina. Scopul este cunoaşterea reciprocă a celor două asociaţii, dar şi a localităţilor din care provin. 
În acest sens, facem diligenţe pe lângă primarii noştri, pentru ca aceste două localităţi să se înfrăţească într-un viitor cât mai apropiat” – a declarat col. (r) Marian Dulă, preşedintele filialei câmpinene.
În prima seară, delegaţia germană a avut parte de o cină festivă, gazdele pregătind un moment artistic deosebit, cu dansuri populare interpretate de Ansamblul folcloric „Braduleţul”. A doua zi, îmbrăcaţi în ţinută de campanie, au vizitat câteva clădiri construite de germani în localitatea noastră şi au fost aşteptaţi la Primărie, unde s-au întâlnit cu oficialii câmpineni. Oaspeţii germani au rămas impresionaţi de arhitectura imobilului, fiind convinşi că “primarul trebuie să fie foarte bucuros că are biroul într-o asemenea clădire”.
În cadrul întâlnirii, delegaţia germană a dat citire unui mesaj de prietenie venit din partea partea primarului general al oraşului Achern, dl. Klaus Mutach. 
La rândul său, edilul Horia Tiseanu le-a oferit oaspeţilor câte o insignă cu stema oraşului şi albume cu fotografii, povestindu-le pe scurt câte ceva din istoria municipiului Câmpina, dar  şi despre intenţiile de dezvoltare, în viitor, a unui parc industrial.
Vizita s-a desfăşurat pe parcursul a cinci zile, dintre care două la Câmpina, una la Bucureşti şi două zile în Deltă, la Sulina.
În Bucureşti au mers la Centrul Militar al sectorului 2, o structură care se ocupă şi de rezervişti, la Muzeul Militar Central „Regele Ferdinand I” şi s-au întâlnit şi cu oficialităţi locale din Primăria Sectorului 2. De asemenea, au vizitat şi partea nouă, renovată, a Teatrului Naţional.
Întâlnirea dintre membrii celor două asociaţii şi-a atins scopul, acela de a consolida şi mai mult relaţiile dintre aceştia, în viitorul apropiat fiind rândul delegaţiei române să meargă în vizită în Germania.
Andreea Ştefan 
Foto: Ştefan MUŞOIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare