Vineri, 30 august, începând cu ora 11.30, a avut loc închiderea Proiectului “On peut faire la difference”, proiect realizat de Asociaţia de Părinţi a Şcolii Alexandru Ioan Cuza Campina, în colaborare cu Şcoala Alexandru Ioan Cuza – Municipiul Câmpina. Acest proiect cofinaţat de Primăria Municipiului Câmpina şi Consiliul Local Municipiul Câmpina, a avut o durată de două luni, din care prima parte a fost dedicată activităţilor educativ-distractive cu elevii, iar partea a doua a constat în amenajarea şi dotarea unei săli de clasă, destinată studiului limbii franceze.
În prima parte a proiectului, elevii au putut beneficia de activităţi care le-au dezvoltat interesul pentru cunoaşterea limbii franceze, pentru cunoaşterea mediului înconjurător, o mai bună comunicare şi o dezvoltare fizică armonioasă.
Participarea elevilor la acest proiect a fost un bun prilej de cooperare şi de construire a unui set de valori, menite să-i pregătească pentru o societate activă.
Programul, în întregime, a fost un real success pentru că activităţile au fost gândite în aşa fel încât copiii să poată învăţa lucruri noi, dar să se şi distreze. Ca răsplată pentru interesul lor, voluntarii, părinţi şi profesori, au realizat o excursie la Buşteni, în colaborare cu Casa Franceză şi Serviciul Salvamont Buşteni.
Proiectul a beneficiat de un buget de 4400 lei, din care s-au achiziţionat şi o aparatură completă de video-proiecţie necesară unei bune desfăşurări a orelor de limbi străine în cadrul şcolii.
Pentru realizarea acestui proiect au fost implicaţi numeroşi colaboratori, cărora organizatorii le-au fost profund recunoscători: Primăriei şi Consiliul Local Municipiul Câmpina pentru cofinanţare, Şcolii Sanitare Superioare “Dr. Dinu” Câmpina pentru lecţiile de prim-ajutor, Bazinului Didactic Câmpina, pentru că a pus la dispoziţie localul pentru susţinerea lecţiilor de înot, Şcolii de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina, Casei Franceze şi serviciului Salvamont Buşteni pentru asistenţă în timpul expediţiei la Cascada Urlătoarea.
Un merit deosebit l-a avut şi echipa de voluntari, care a pus suflet în derularea şi finalizarea, în bune condiţii a acestui proiect: prof. voluntari : Banciu Simona, State Cătălin, Stan Geanina – profesori lb. franceză, Soare Vasile – prof. sport, Topală Matilda – prof. biologie şi maistru nursing Iosifescu Silvia – reprezentant Şcoala Sanitară Superioară “Dr. Dinu” Câmpina, dar şi părinţii voluntari Bunea Cristian – manager proiect, Miroiu Anda – bibliotecar şi coordonator proiect, Moise Felicia, Tătaru Viorel, Pîrvan Irma, Botea Manuela şi Pascu Claudia.
Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!