Știri

O delegaţie olandeză a vizitat Primăria Câmpina

O delegaţie olandeză a vizitat, la mijlocul săptămânii trecute, Primăria Câmpina pentru a face publică intenţia unor firme din această ţară de a participa la licitaţiile care vor fi organizate pentru lucrările de reabilitare şi modernizare a sistemelor de apă şi canalizare. Delegaţia a fost formată din manageri, consultanţi, proiectanţi şi ingineri, toţi specializaţi în domeniul reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi a celor de canalizare. Aceştia reprezintă firme cu tradiţie în domeniu, iar portofoliul lor este impresionant. Olandezii au aflat despre investiţia amplă care se va derula în mai multe localităţi din judeţ prin intermediul HidroPrahova şi care este finanţată din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Într-o primă fază, Câmpina primeşte 8 milioane de euro pentru extinderea reţelei de canalizare cu 25,5 km şi pentru reabilitarea reţelei de canalizare deja exitente, pe 1,72 km. Contribuţia locală la această investiţie este de 151.720 euro (2% din valoarea cheltuielilor eligibile), sumă care se va plăti eşalonat, până în 2013.
Olandezii au stat trei zile în România, de miercuri până vineri, chiar în prima zi venind la Câmpina, după care au mai avut întâlniri la Consiliul Judeţean Prahova şi la Bucureşti, la sediile autorităţilor implicate în derularea acestei investiţii din judeţul nostru.
Ca o pată de culoare, aşa cum se procedează în astfel de situaţii protocolare, între membrii delegaţiei olandeze şi reprezentanţii Primăriei Câmpina a avut loc şi un schimb de obiecte promoţionale. Iar membrii Executivului câmpinean s-au distrat pe cinste atunci când au constatat că toate obiectele oferite de olandezi erau… portocalii. Bineînţeles, fără legătură cu PDL-ul autohton, această fiind culoarea naţională a Olandei, care a dat şi supranumele echipei naţionale de fotbal de „portocala mecanică”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare