Știri

O delegaţie câmpineană la Serbările oraşului Cimişlia

În perioada 26-29 august, o delegaţie din municipiul Câmpina, compusă din Marian Dulă şi Gheorghe Tudor, consilieri locali, Laurenţiu Olarasu, consilier juridic al Consiliului local şi Robert Hintz, angajat al Primăriei, a participat la serbările oraşului Cimişlia din Republica Moldova.
La 27 august s-a sărbătorit Ziua Independenţei Republicii Moldova, delegaţia câmpineană participând la mitingul organizat de Consiliul raional şi Primăria oraşului Cimişlia. Alocuţiunile personalităţilor au fost intercalate cu cântece de sărbătoare interpretate de Iulia Javgureanu şi Radu Cibotaru.
Personalităţile prezente la sărbătoare, care s-au adresat publicului au fost: Maxim Colţa, preşedintele Consiliului raional, Gheorghe Răileanu, primarul oraşului, Alexandru Ovidiu Moldovan, trimisul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, Marian Dulă, şeful delegaţiei câmpinene, Waklav Matera, consilier la Primăria localităţii Gmina Rokiciny, Polonia, înfrăţită cu Cimişlia, Pavel Alexăndreanu, preşedintele Organizaţiei raionale a veteranilor, Lidia Constantinescu, din Bucureşti, cetăţean de onoare al oraşului, Vasile Melente, şeful Inspectoratului raional de Poliţie.
A urmat depunerea de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi la monumentul Eroilor cimişleni căzuţi în Războiul din 1992 din Transnistria. Majoritatea celor care au asistat la ceremonie au depus garoafe albe sau roşii.
Oaspeţii localităţii Cimişlia au vizitat muzeul tradiţiilor din Selemet, unde au fost întâmpinaţi de Tatiana Badan, primar al comunei şi preşedinte al Congresului Autoritatilor Locale din Moldova (CALM).
Invitaţii Primăriei oraşului Cimişlia au vizitat ferma viticolă ”Ion Baban”, investiţie nouă; plantaţia de vie (cabernet) fiind irigată şi întreţinută cu cele mai noi tehnici şi utilaje.
La 28 august s-a sărbătorit ziua oraşului Cimişlia, vernisându-se expoziţia Taberei internaţionale de pictură, cu lucrări ale celor opt artişti, din Moldova, Belarus şi România, participanţi la tabăra de creaţie organizată de Primărie. Oaspeţii localităţii au vizitat şi expoziţia de fotografii, cu imagini ale oraşului, realizate de membrii Clubului Tinerilor Amatori de Fotografie, intitulată „Descoperă Cimişlia”.
A urmat un Dineu festiv oferit de Primăria Cimişlia, într-o locaţie deosebită, restaurantul „Colinele Aurii”. Cu prilejul Zilelor oraşului, primarul Gheorghe Răileanu a acordat Diplome oamenilor de afaceri ce s-au implicat în dezvoltarea oraşului, reprezentanţilor băncilor şi delegaţiilor străine invitate la serbări. La eveniment au fost de faţă Anca Corfu – Consulul General al României la Cahul, cetăţeni de onoare ai oraşului: Nicolae Dabija, membru de onoare a Academiei Române, Ninela Caranfil, actriţă a Teatrului Naţional „M. Eminescu”, Valeriu Corlăteanu, fost sportiv, Pavel Alexăndreanu, profesor, fost director de şcoală, Lidia Constantinescu, scriitoare română originară din oraş
După amiaza, în piaţa generos de largă a oraşului, s-a desfăşurat un Concert cu ocazia Zilei Oraşului Cimişlia. Pe scenă s-au perindat ansambluri folclorice de copii şi tineri, inclusiv ansamblul „Stejăreii”, care a participat la festivalul „Hora Prahoveană”, în vara aceasta. Au fost prezenţi şi artişti consacraţi, printre ei numărându-se Fuego şi Zenaida Julea, o îndrăgită interpretă de muzică populară dincolo de Prut. 
Ziua a treia a vizitei a fost dedicată obiectivelor administrative şi turistice ale Chişinăului. 
În discuţiile purtate de membrii delegaţiei câmpinene cu preşedintele Consiliului raional, Maxim Colţa, cu primarul Gheorghe Răileanu şi cu alte oficialităţi, s-au trecut în revistă paşii făcuţi spre înfrăţirea celor două localităţi. Autorităţile din Cimişlia s-au arătat interesate de o colaborare în domeniul accesării fondurilor europene şi de vânzarea de produse alimentare în piaţa din Câmpina, cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi Pascale.
Primarul Gheorghe Răileanu a transmis, în numele cimişlenilor, atât primarului Horia Tiseanu, cât şi tuturor câmpinenilor, urări de sănătate, gânduri bune şi speranţa în realizarea de obiective comune în folosul tuturor.

Redacția Oglinda încurajează un schimb de idei liber și deschis. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați limbajul vulgar, atacurile la persoană, amenințările sau incitările la violență. Orice mesaj care conține injurii, amenințări sau discurs de ură bazat pe rasă, etnie, religie, orientare sexuală sau alte caracteristici personale va fi șters. Mulțumim pentru înțelegere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare