Știri

O delegaţie a administraţiei câmpinene se află în Macedonia, la Kumanovo

Răspunzând unei invitaţii lansate încă de la semnarea protocolului de colaborare între localităţile Kumanovo (Macedonia) şi Câmpina, reprezentanţii administraţiei locale efectuează, în aceste zile, o vizită în Macedonia. Delegaţia este condusă de primarul Horia Tiseanu, alături de care se mai află directorul Direcţiei Economice, Gheorghe Ecaterinescu, şeful ADPP, Felicia Olteanu, consilierul de la Biroul de Programe de Finanţare, Gabriela Barbu, consilierul local Monica Clinciu, precum şi reprezentanţi a două societăţi comerciale importante – Floricon Salub şi Confind.
Delegaţia câmpineană a plecat spre Kumanovo sâmbătă, în programul oficial fiind prevăzute vizitarea localităţii şi a obiectivelor de aici (duminică), o şedinţă festivă a Consiliului Local Kumanovo (luni), o întâlnire cu oamenii de afaceri macedoneni (marţi), pentru ziua de miercuri fiind stabilită revenirea în ţară a delegaţiei câmpinene.
După semnarea protocolului de colaborare, la Câmpina, pe 28 iunie, în cadrul vizitei la Kumanovo era programată şi semnarea protocolului de înfrăţire propriu-zisă între cele două localităţi, documentul urmând să fie parafat de primarii celor două localităţi – Horia Tiseanu şi Zoran Damjanovski.
Kumanovo, al treilea oraş ca mărime al Macedoniei, este înfrăţit cu 13 localităţi din Croaţia, Bulgaria, Serbia, Turcia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina. Este, însă, la prima înfrăţire cu o localitate din România. Kumanovo este un oraş cu aproape 100.000 de locuitori, cu o populaţie tânără (aproximativ 22.000 de elevi), cu 16 şcoli generale şi patru licee, cu o universitate privată la care învaţă peste 7.000 de studenţi, cu 20.000 de intelectuali, cu două stadioane şi 10 săli de sport, dar şi cu… o rată a şomajului de 30%.
Mai multe detalii după întoarcerea delegaţiei câmpinene de la Kumanovo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare