Deși nu poate fi o temă care „arde”, de vreme ce atâtea străzi sunt necanalizate și neasfaltate (din cauza întârzierilor și blocării programului european promovat de operatorul regional Hidro Prahova), iar bugetul local este mult mai sărac decât în alți ani, consilierii din comisiile de specialitate „Urbanism, amenajarea teritoriului” și „Educație, cultură, sport” (conduse de Monica Clinciu și respectiv de Florin Frățilă) s-au întâlnit în sala de ședințe a Primăriei Câmpina pentru o nouă dezbatere privind locul unde ar putea fi amplasată sala de sport polivalentă pe care aleșii ar dori să fie construită într-un viitor incert, greu de localizat în timp. La precedenta ședință a Consiliului Local, proiectul de hotărâre al consilierului Daniel Ioniță, de trecere în domeniul municipiului a două parcele din fața fostelor cămine de la Petrol, pentru ridicarea în acea zonă a sălii cu pricina, a picat la vot. Însă consilierii majorității din legislativul municipal (PNL – PMP) au fost împotriva proiectului nu pentru că ar fi fost împotriva construirii unei săli de sport, ci doar pentru că nu erau de acord cu locul de amplasare al acesteia, loc pe care încerca să îl promoveze Daniel Ioniță.
Ca să îi arate acestuia că nu au intenții rele, șefii celor două comisii amintite mai devreme s-au întâlnit la Primărie să vadă care ar fi calea cea mai bună de urmat pentru realizarea Sălii Polivalente din Câmpina. Au luat cuvântul aproape toți consilierii prezenți. Florin Frățilă și-a reafirmat poziția adoptată și în plenul legislativului municipal, anume aceea că terenul de la Petrol este prea mic pentru o sală polivalentă, și din acest motiv ar fi mai bună propunerea consilierului Constantin Cândea, exprimată de acesta din urmă la finalul ultimei ședințe ordinare a consilierilor municipali, cea din august: ridicarea sălii de sport pe terenul fostei tabere de vacanță pentru copii de pe Voila.
Consilierul municipal Frățilă a propus chiar varianta construirii tot acolo, la Voila, a unui complex de agreement. Curios că, la această întâlnire, consilierul Constantin Cândea și-a mai nuanțat propunerea, declarând că nu este susținătorul cu orice preț al variantei amplasării viitoarei săli de sport în fosta Tabără de Vacanță, că ar putea exista o soluție la fel de bună sau poate mai bună.
La această ședință au participat primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Piţigoi, secretarul municipiului Tatiana Moldoveanu, administratorul public Remus Bădulescu și mai mulți consilieri din comisiile de specialitate amintite. De asemenea, au fost prezenți și câțiva angajați din cadrul Primăriei (Investiții, Urbanism, ADPP). A fost invitat și un profesionist desăvârșit al sportului, profesorul Nicolae Pavel, fostul coordonator al CSS „Constantin Istrati” și cel care a format numeroși campioni naționali și internaționali de junior la atletism. Acesta din urmă a atras atenția că o sală polivalentă este dedicată, de regulă, pentru patru-cinci sporturi: baschet, volei, handbal, tenis de câmp, pentru a putea fi gazda unor cantonamente din care să se obțină sume de bani necesari întreținerii complexului sportive, tribunele ar trebui să aibă o capacitate de circa 1500 de locuri. Primarul a avut o opinie echilibrată, edilul avertizând că o sală mare de sport care nu are activitate și nu atrage competiții sportive de pe urma cărora să se câștige sume de bani importante, bune pentru întreținerea obiectivului, ar face nu doar nerentabilă investiția, ci ar transforma sala de sport într-o mare povoară a bugetului local, din banii publici ai câmpinenilor urmând a fi plătite utilitățile, personalul de administrare și întreținere etc. Florin Frățilă a susținut varianta cu Satul de Vacanță, mai ales că acesta este inventariat în domeniul public al orașului și a primit și număr cadastral. „Am putea construi acolo o sală de sport polivalentă, dar cu acest prilej, am putea reface, măcar partial, satul de vacanță de odinioară. Adică să facem locuri de cazare și pentru sportivii care ar veni la competițiile găzduite de această sală, dar am putea în același timp să reconstruim și locuri de cazare pentru școlarii dornici să petreacă aici o parte din vacanțe”, a susținut șeful Comisiei de Sport. Luând cuvântul, Daniel Ioniță și-a exprimat indirect nemulțumirea că votul de respingere a proiectelor sale a fost unul politic, știut fiind că ALDE Câmpina, formațiune pe care o conduce, este în opoziție la Câmpina. Monica Clinciu a fost și ea de părere că varianta construirii sălii de sport pe o parcelă din curtea Complexului Petrol nu este viabilă. Redăm mai jos și alte opinii ale participanților la acestă întâlnire.
Primarul Horia Tiseanu: „Acum câțiva ani, când am fost într-o vizită în Franța cu o delegație a Câmpinei, am văzut în orașul Angouleme o sală de sport polivalentă realizată de 14 localități din jurul acestui oraș. Poate că nu ar rău să procedăm și noi ca frnacezii, iar în acest fel, sala ar fi mai mult timp ocupată cu competiții sportive și ar aduce și venituri care să facă posibilă întreținerea ei și plata utilităților, care nu vor fi deloc niște costuri ușor de suportat”.
Andrei Duran: „Am putea construi o sală de sport la Satul de Vacanță, dar nu cred că este bine să ne apucăm să refacem fosta tabără de școlari. Poate ar fi mai nimerit să construim un hotel, pentru cazarea sportivilor, dacă tot vorbim despre posibilitatea ca unele cluburi naționale să vină la noi în cantonament”.
Viceprimarul Adrian Pițigoi: „Locul din incinta Complexului Petrol propus de dl Ioniță este prea mic pentru o sală polivalentă. Nici nu putem spera să ne extindem în viitor spre Unitatea de Jandarmi, deoarece, dl primar are dreptate când afirmă că, de zeci de ani, nu am obținut, în ciuda insistențelor noastre, nicio palmă de teren de la Jandarmi sau de la Școala de Poliție. Nu sunt specialist, dar am putea face un hotel mai ieftin pentru sportivi sau un complex de agrement, cum susține și dl Frățilă, investiții care nu ar încăpea în curtea Complexului Petrol. Trebuie să ne gândim bine, pentru că investiția este foarte costisitoare”.
Constantin Cândea: „Nu am făcut propunerea cu Satul de Vacanță dintr-un interes personal, și vreau să precizez acest lucru, fiindcă am fost atacat în presa locală și acuzat că propunerea mea de chemare la mediere a firmei Erin, care deține blocul-schelet, are în spatele ei anumite interese. Și propunerea dlui Ioniță ar putea fi, în viitor, valabilă, dacă ea obține o finanțare corespunzătoare și vine în sprijinul sportivilor”.
În final, s-a decis să se mai facă o ședință peste o lună, iar până atunci, funcționarii Primăriei, pe baza unui memoriu tehnic întocmit de profesorul Nicolae Pavel (cât de mare ar trebui să fie o sală de sport performantă, capacitatea tribunelor, a anexelor etc), să întocmească o variantă de proiect tehnic.
Necesitatea unei săli de sport polivalente este evidentă, mai ales pentru faptul că cele patru săli de sport din unitățile școlare câmpinene (Școala Centrală, liceele Grigorescu, Energetic și Mecanic), ori sunt prea mici, ori necesită reparații și dotări superioare, moderne. Totuși, nici nu este absolut necesară o sală de sport polivalentă în viitorul apropiat, mai ales în condițiile în care infrastructura stradală și de utilități a Câmpinei este în mare suferință, și nici bugetul local nu se simte deloc bine.
Adrian BRAD