Știri

Noi ajutoare pentru Spitalul Municipal de la fundaţia olandezului Peter Zantman

Fundaţia olandeză “Stichting Central Hospital Campina” condusă de inimosul Peter Zantman, cel mai bun prieten al Câmpinei din întreaga Europă, dacă nu cumva din întreaga lume, a adus din nou ajutoare la Spitalul Municipal Câmpina, cu care are o colaborare foarte rodnică, veche de 23 de ani. Fundaţia a ajutat, de-a lungul anilor, şi alte spitale din Prahova, mai multe cămine de copii, ba chiar şi unităţi din afara sistemului sanitar (pompieri, salvamont etc). 
Chiar şi detaşamentul de pompieri din Câmpina a beneficiat din partea fundaţiei amintite de o maşină specială Magirus, de fabricaţie germană, cu care pompierii câmpineni îşi desfăşoară activitatea în condiţii bune. Totuşi, aşa cum dovedeşte şi numele fundaţiei, principalul beneficiar al mărinimiei lui Peter Zantman îl constituie spitalul câmpinean, cel mai mare din nordul judeţului. Beneficiind de managementul performant al medicului Călin Tiu şi al predecesorului său în funcţie, chirurgul Alexandru Matei, SMC începe să semene tot mai mult cu un spital european. Mai este mult până la atingerea statutului de spital european, prin dotări şi servicii medicale oferite, dar faptul că  decalajul se micşorează continuu, că tot mai mulţi pacienţi preferă SMC în locul Spitalului Judeţean, reprezintă o realitate şi o imagine a SMC îmbucurătoare şi dătătoare de speranţe pentru bolnavii din zona Câmpina. 
Ultimele ajutoare aduse de Peter conţin mai multe cărucioare noi pentru invalizi, un instrument pentru măsură şi control folosit în oftalmologie, instrumentar chirurgical şi multe materiale consumabile (leucoplast, pansamente etc). “Ne-am bucurat şi de data aceasta de darurile primite de la fundaţia condusă de Peter, cu care avem o îndelungată şi apropiată relaţie. La rugămintea noastră, Peter Zantman ne-a promis că ne va aduce mai multe paturi de spital, în stare foarte bună, rămânând în sarcina noastră rezolvarea problemei transportului acestor paturi”, ne-a declarat medicul chirurg Călin Tiu, managerul-general al spitalului.  A.N.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare