Știri

Muncă, pasiune, talent şi dăruire

REŢETA UNEI MEDALII DE BRONZ LA OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE MATEMATICĂ

Vlad Moldoveanu, elev în clasa a VI-a la Școala Centrală din Câmpina, este proaspătul deținător al medaliei de bronz la Olimpiada Națională de Matematică de anul acesta. Concursul a avut loc în perioada 27 – 29 mai 2011 în Arad la Şcoala Generală ”Aron Cotruş”, olimpicul distingându-se în urma întrecerii în judecăți matematice şi artificii de calcul din 108 cei mai buni matematicieni de vârsta lui din întreaga ţară .
Vlad a participat la olimpiade școlare şi la fizică şi chiar la limba romană, însă se arată atras de matematică , deoarece, spune el, „dezvoltă gândirea şi oferă soluții pentru diferite probleme”. Vlad declară ca se pregătește zilnic, în medie 2-3 ore, ajungând chiar la 5-6 ore în apropierea olimpiadelor. În acest ritm , a reușit să obțină în ultimii doi ani premiul I la prestigiosul concurs internațional „Cangurul matematic” şi la concursul „EuroJunior”, premiul II la concursul național „Lumina Math” şi la concursul „Inteligente prahovene” .
Deși timpul este prețios pentru un olimpic , Vlad își face timp pentru fotbal, tenis şi pentru excursii cu colegii, care îl descriu ca pe un talent deosebit la matematică şi un bun prieten .
Dacă ar fi să descrie în patru cuvinte rețeta performantei, „muncă, pasiune, talent şi dăruire” sunt „secretele” pe care le recomandă şi altor colegi dornici să atingă înaltele culmi ale cunoștințelor în matematică. 
Această performantă continuă lanțul rezultatelor obținute la olimpiadele de matematică de către elevii Şcolii Centrale, ceea ce reprezintă un motiv de mândrie pentru profesori.
Cu un talent înnăscut pentru matematică , Vlad a fost remarcat prima dată de către învățătoarea lui, Elena Matei, când s-a distins la concursurile „Inteligente Prahovene”,„Cangurul matematic”.
De aici până la medalia obținută la Olimpiada Națională de Matematică nu a fost decât un pas muncit însă din greu.
„Timp de doi ani am muncit cu el în fiecare zi la scoală, am făcut multe ore suplimentare. De multe ori , când am ore la clasa lui , Vlad stă la catedră şi lucrează pentru olimpiadă, iar eu rezolv alte probleme cu ceilalți elevi. Este un copil extraordinar , dar ca oricare altul, dacă nu știm  să-l șlefuim noi, profesorii, nu înflorește. Vreau ce este mai bun pentru el. Trebuie înțeles faptul că munca în echipă este cea care duce la obținerea acestor rezultate. Chiar dacă fiecare dintre noi, profesorii, răspunde de o anumită clasă, în privința olimpicilor este un efort colectiv. În această muncă susținută am avut permanent sprijinul domnului director, profesor Nicolae Necula. Aceasta este explicația faptului că în ultimii ani școala noastră a obținut rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile școlare, majoritatea la matematică, materie la care cu greu ajungi la vârf. Ne mândrim că, prin aceste rezultate deosebite, putem răsplăti eforturile materiale care au fost făcute pentru construirea scolii noastre, această bijuterie a Câmpinei”- ne-a precizat cu justificată mândrie profesorul de matematică al lui Vlad, Radu Constantinescu, cel care de doi ani îl îndrumă pe acesta . 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare