Știri

Mircea Cosma a devenit noul preşedinte al PSD Prahova şi cu sprijinul… organizaţiei din Câmpina

Joi, 27 august, la Ploieşti,în prezenţa vicepremierului Dan Nica,a vicepreşedintelui Victor Ponta şi a preşedintelui Consiliului Naţional al PSD, deputatul Adrian Năstase, Organizaţia Judeţeană şi-a ales noul preşedinte – Mircea Cosma. Acesta îl înlocuieşte, astfel, pe Marian Săniuţă. Actualul preşedinteal Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost, de altfel, singurul candidat, obţinând 202 voturi “pentru” din cele 205 valabil exprimate. Organizaţia Câmpina a fost masiv reprezentată la această acţiune, preşedintele filialei locale a PSD, Ion Dragomir, răspunzând întrebărilor noastre pe tema alegerilor şi nu numai.

Domnule Dragomir, cine a reprezentat Câmpina la alegerile pentru conducerea Organizaţiei Judeţeane a PSD?
Am fost o delegaţie destul de numeroasă, care i-a mai inclus, în afara mea, pe vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Florin Constantinescu, pe Ştefana Vasiliu şi Horaţiu Zăgan, care sunt în Comitetul de Conducere, Petre Dinescu, membru al Comisiei de Integritate, dar şi Veronica Deaconu şi Victor Bercăroiu.
Este oportună pentru PSD această schimbare?
Da, cu siguranţă. Este nevoie de unitate în partid la nivel judeţean, pentru că se simţeau diferite grupuri… Şi asta nu era bine pentru partid. Nu prea exista compatibilitate nici între conducerea Organizaţiei Judeţene şi organizaţia din Ploieşti şi asta era cel mai grav, pentru că o treime din electoratul PSD la nivel judeţean este reprezentat de Ploieşti. Şi dacă nu acorzi atenţia cuvenită Ploieştiului şi pierzi alegerile aici, degeaba ai câştigat o comună cu maximum 600 de votanţi!
Organizaţia PSD Câmpina a fost printre cele care l-au susţinut pe Mircea Cosma de la bun început. De ce?
Nu numai noi, ci întregul colegiu care cuprinde şi Câmpina! În Organizaţia Judeţeană, înainte de aceste alegeri, a existat o tentativă de sondare a opiniei, dar noi nici măcar nu am fost întrebaţi, pentru că se ştia că îl susţinem pe Mircea Cosma. Mă întrebaţi de ce… Pentru că fostul preşedinte Marian Săniuţă ştia că am fost nemulţumiţi când a fost nominalizat un alt director pentru Spitalul Municipal Câmpina decât cel propus de mine.
Este vorba de dr. Călin Tiu?
Da.
Dar, totuşi, dr. Călin Tiu a ajuns directorul Spitalului Municipal Câmpina…
Da, dar… peste capul preşedintelui Organizaţiei Judeţene de la acel moment, ceea ce a ascuţit animozităţile existente deja între noi. Apoi, am fost printre primii care i-am transmis un mesaj clar lui Mircea Cosma că trebuie să candideze.
De ce este Mircea Cosma un preşedinte mai bun pentru PSD Prahova decât a fost Marian Săniuţă?
Pentru că este un om cu un caracter puternic, iar noi de aşa ceva avem nevoie acum. Mircea Cosma e un om puternic şi a demonstrat-o, inclusiv la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Ştie să mobilizeze oamenii şi sunt convins că, la alegerile prezidenţiale din noiembrie, vom avea la nivelul judeţului rezultate mult mai bune decât am avut la alegerile pentru Parlamentul European.
Va conta pentru Câmpina alegerea lui Mircea Cosma în fruntea PSD Prahova? Va ţine cont Mircea Cosma de sprijinul pe care i l-a oferit filiala locală?
Sunt convins că vom fi sprijiniţi mult mai bine în campania electorală, pentru a scoate şi la Câmpina un rezultat cât mai bun. În privinţa schimbării, sper ca aceasta să se fi produs la Câmpina odată cu venirea mea în fruntea organizaţiei locale. Cred că este important să se ştie că relaţiile noastre cu Mircea Cosma au fost şi sunt extraordinar de bune. Ne-a fost aprobată suma de 10 miliarde lei vechi pentru modernizarea drumurilor, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria post-decembristă. Apoi a mai fost implicarea în susţinerea proiectelor cu finanţare europeană şi aici mă refer atât la realizarea ieşirii în DN1 prin Calea Dacia, câtşi la lucrarea de îmbunătăţire a alimentării cu apă în zona de nord a localităţii. Sunt ferm convins că n-ar trebui atribuite unei formaţiuni politice, ci este important că ele se realizează şi la ele a contribuit fiecare în măsura posibilităţilor. Totuşi – şi asta este una dintre mâhnirile mele – sunt localităţi unde a funcţionat mult mai bine compartimentul de integrare europeană şi unde s-au obţinut finanţări pentru proiecte mult mai consistente decât a obţinut Câmpina. La noi sunt prea puţine proiecte faţă de potenţialul existent. Ideea este să mergem toţi în aceeaşi direcţie, fără discordie. Iar Mircea Cosma ştie să asculte, să creeze o atmosferă bună şi nu este adeptul principiului “cine nu e cu noi, e împotriva noastră”! Mircea Cosma este poate mai apropiat ca niciodată de Câmpina şi sunt convins că ne va ajuta enorm.
Aţi amintit şi de alegerile din noiembrie. V-aţi stabilit un scor anume pe care să-l obţineţi?
Câmpina nu este neapărat un fief al PSD. Trebuie să fim realişti şi să pornim de la acest adevăr. Personal, îmi propun ca diferenţa faţă de principalul contracandidat să fie cât mai mică şi să obţinem un rezultat cât mai bun, pentru că altfel trebuie să muncească alţii din celelalte localităţi ale judeţului pentru a compensa ceea ce am pierde noi aici, la Câmpina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare