(P) La aproape doi ani de la inaugurare, Maternitatea SanConfind rămâne, în continuare, lider de piață în ceea ce privește raportul calitate/preț la serviciile oferite gravidelor și proaspetelor mame. Dintre toate maternităţile private din România, maternitatea din Poiana Câmpina are cel mai mic preț la pachetul standard dedicat naşterii naturale – 3.500 lei (într-o rezervă cu două paturi, pentru două nopți de cazare). Totodată, mai mult decât rezonabil este și costul pachetului standard pentru naştere prin cezariană – 5.200 lei (într-o rezervă cu două paturi și trei nopți de cazare).
Există şi un pachet pentru naștere naturală VIP, al cărui preț este de 5.000 lei. Aici vorbim despre condiții mai speciale: mămica stă într-o rezervă cu un singur pat împreună cu tatăl copilului sau un aparținător, cu două nopți de cazare. Pachetul VIP pentru naşterea prin cezariană ajunge la 7.400 lei.
Diferența dintre obstetrică și neonatologie
(P) Acum o sută de ani, în România, femeile de la țară nășteau pe câmp, într-un mediu septic, fără igienă, dar nu și fără un mare pericol de infectare a parturientei și a nou-născutului. Astăzi nu mai crede nimeni în prezentarea idilică, din anumite filme, a acestor nașteri. Lăsând la o parte nașterea Mântuitorului, cu toată dragostea pentru cel care ne-a mântuit prin lemnul Crucii, astăzi nicio gravidă nu s-ar risca să nască în iesle. Poate nici femeile din prezent nu mai sunt la fel de puternice și de călite precum cele de acum un veac.În zilele noastre, orice gravidă ar fi speriată de ”rata de succes” a unei nașteri în coliba omului simplu. Astăzi, tot mai multe viitoare mame își pun o mulțime de întrebări cu privire la naștere. De exemplu, care ar fi diferența dintre obstetrică și neonatologie? Atât de complicată este îngriirea unui nou-născut, încât a trebuit să se nască disciplina neonatologiei, numită și pediatria nou-născutului. Adică nu era suficient și nici posibil ca un pediatru să se ocupe, el singur, de creșterea și sănătatea copilului, de la naștere până la vârsta majoratului.
„Obstetrica se ocupă cu studiul și asistența medicală specializată a femeii pe perioada sarcinii, nașterii și lăuziei. Medicul obstetrician, având un rol foarte important în perioada de graviditate, se ocupă de dispensarizarea femeii în această perioadă, în descoperirea și tratarea eventualelor patologii obstetricale ce ar putea avea consecințe asupra mamei si nou-născutului. Neonatologia este specialitatea medicală care se ocupă cu studiul nou-născutului sănătos, cu depistarea, diagnosticarea și tratarea bolilor specifice acestei grupe de vârstă, precum și cu îngrijirea pentru menținerea în viață a nou-născutului prematur. Numai medicul neonatolog are pregătirea pentru a evalua și trata problemele medicale ale nou-născutului. Imediat dupa naștere, neonatologul este primul care ia contact cu nou-născutul și îl verifică, îl șterge, îi acordă primul ajutor în caz de probleme respiratorii. Toate aceste manevre au loc pe o masă radiant, în imediata apropiere a mamei, pentru a-l vedea. În conditii sterile, este clampat cordonul omblical. Apoi se înfașă nou-născutul și urmează clipa magică a întalnirii dintre mama și copilul ei, un moment unic încarcat de o emoție profundă și greu de descris în cuvinte. În concluzie, medicul neonatolog are rolul determinant atât în reanimarea și stabilizarea nou-născuților cu probleme, cât și în evaluarea tuturor nou-născuților, pentru a se asigura ca nu există probleme medicale ascunse. Ulterior, medical neonatolog se îngrijește de noui-născut până la varsta de o lună. Neonatologia s-a desprins din pediatrie tocmai din prisma faptului că patologia și tratarea nou-născutului este atât de vastă și totodata diferită de patologia pediatrică. Pentru a raspunde prompt și pentru a ne putea ocupa de fiecare pacient/patologie în parte, la standarde cât mai ridicate, a fost nevoie de pregatirea specializată a medicilor, tintita pe aceste grupe de varsta. Neonatologul trebuie să coopereze cu pediatrul pentru a acorda îngrijirea continuă și de durată a nou-născutului. Medicul pediatru se poate ocupa până la vârsta majoratului de copil”, ne informează medicul specialist neonatolog Eugenia Grumezescu, de la Maternitatea SanConfind.