Știri

Măsuri restrictive în nouă localități prahovene pe fondul incidenței crescute a infecțiilor cu COVID-19

 Miercuri, 7 octombrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova s-a întrunit într-o nouă ședință extraordinară în cadrul căreia au fost aprobate noi măsuri pentru combaterea răspândirii infecției cu noul coronavirus în nouă localități prahovene în care incidența cumulată a persoanelor confirmate cu COVID-19 în ultimele 14 zile a depășit 1,5 cazuri la 1000 de locuitori. 

Foto: Pixabay

Astfel, în comunele prahovene Bătrâni, Blejoi, Gura Vadului, Jugureni, Păulești, Poiana Câmpina, Sălciile, Scorțeni și Talea s-a decis limitarea la maximum 50% din capacitate cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între mese și participarea a maximum șase persoane la o masă dacă sunt familii diferite, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară prevăzute de legislația în vigoare, a activității cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor. Aceleași măsuri sunt valabile și în cazul activității restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare existente în localitățile amintite. 
Totodată, în cele nouă comune unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/ 1000 de locuitori, a fost aprobată limitarea la maximum 50% din capacitate a activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. 
Prin hotărârea adoptată de CJSU a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au vârsta de peste 5 ani, aflate pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ. 
Respectarea măsurilor de limitare a impactului riscului răspândirii coronavirusului este obligatorie în intervalul 8 – 14 octombrie, măsurile urmând a fi actualizate săptămânal sau ori de câte ori situația o impune. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare