Știri

Mai funcționează alianța de dreapta PNL-USR-PLUS la Câmpina?

Alianța de dreapta PNL-USR-PLUS, constituită în Prahova cu puțin timp înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale din 27 septembrie, a avut, din câte ne arată rezultatele la nivel județean, un singur scop și anume obținerea unui scor bun la Consiliul Județean, atât în ceea ce privește alegerea președintelui, cât și în ceea ce privește constituirea unei majorități confortabile în detrimentul alianței de stânga PSD-PRO ROMÂNIA-PPU. Scopul a fost atins, senatorul Iulian Dumitrescu (PNL) este noul președinte ales al Consiliului Județean Prahova și, cel mai probabil, majoritatea constituită din alianța de dreapta PNL-USR-PLUS și PMP, va conduce „parlamentul județean” în următorii patru ani.

Dincolo de acest scop atins, rămâne eșecul din teritoriu și mai ales cel de la Câmpina, având în vedere faptul că alianța de dreapta și candidatul ei, Cătălin Florescu, au înregistrat rezultate slabe, cel puțin în ceea ce privește cursa electorală pentru funcția de primar, unde Florescu s-a clasat pe locul al treilea după independentul Alin Moldoveanu și candidatul alianței de stânga, Nicolae Moisescu. 

Foarte interesant rămâne faptul că,imediat după alegeri, respectiv luni, 28 septembrie și marți, 29 septembrie, combatanții acestei alianțe la Câmpina, Rudolf Leica, Elena Albu și Cătălin Florescu, au renunțat la funcțiile de consilieri municipali, invocând, printre altele, prin intermediul unor comunicate de presă, cităm „organizația PNL Câmpina nu a funcționat ca o echipă, mai mult de atât, direcția unora dintre membri a fost cu totul și cu totul diferită de cea asumată de alianța PNL-USR-PLUS (…) Pe toată perioada campaniei, o mică parte dintre liberali au ales să muncească zi de zi” – spune Rudolf Leica (PNL). „Sunt un om de echipă, dar având în vedere că în toată perioada campaniei electorale, PNL Câmpina a ales să nu se implice, iar unii dintre membri au avut o atitudine duplicitară, nu sunt dispusă să-mi asum, nici măcar parțial, eșecul înregistrat de echipa PNL Câmpina în aceste alegeri și ca urmare începând de azi nu mai sunt membru PNL” – a explicat Elena Albu. La rândul său, Cătălin Florescu vorbește despre un „blat PNL”: „Pentru noi, cei din USR PLUS, blatul a fost evident încă din perioada campaniei electorale. Unii penelişti au tras pentru alt candidat, alţii la două capete şi prea puţini pentru Alianţă, astfel încât, în final, cred că mai mult am pierdut decât am câştigat din această alipire”.
Așadar, cei trei membri importanți ai alianței de dreapta vorbesc la unison despre „trădarea” liberalilor câmpineni și efectele acesteia în rezultatele alegerilor. Cine a trădat și pe ce se bazează afirmațiile acestor oameni încă n-am aflat și este foarte puțin probabil să aflăm în această perioadă post-electorală de negocieri politice. Așa stând lucrurile, se pune problema în ce măsură această construcție politico-electorală de dreapta mai funcționează la Câmpina și câtă încredere mai au acești oameni unii în alții?!
Am încercat să găsim răspunsuri în acest sens în fiecare tabără. Singurul care ne-a acordat o scurtă declarație a fost Valentin Crețu, consilier municipal din partea PLUS. La liberali n-am găsit pe nimeni care să ne poată oferi un punct de vedere. „Din punctul nostru de vedere, noi, cei de la PLUS, dorim să continuăm colaborarea cu dreapta din Câmpina și aici mă refer la PNL. Sper să reușim împreună, cu toate forțele de dreapta, să construim o majoritatea lucrativă în Consiliul Local și să trecem la treabă” – a declarat Valentin Crețu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare