Știri

Liviu Briciu nominalizat la categoria “Managerul anului” în cadrul “Galei Permiilor de Jazz 2013 pe 2012”

Gala Premiilor de Jazz 2013 pentru anul 2012, organizată de fundaţia MUZZA, în colaborare cu Ministerul Culturii şi Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi coordonată de Alexandru Şipa, a avut loc la Hard Rock Cafe, în Bucureşti, duminică 7 aprilie 2013. Juriul, alacătuit din Radu Canarache, Anca Romeci, Olivia Sima, Liviu Zamora – membrii şi Alexandru Şipa – preşedinte, l-a nominalizat pe concitadinul nostru, Liviu Briciu, la categoria “Manager al anului”, pentru una dintre cele mai mari realizări în domeniu, în anul 2012. Liviu Briciu, profesor de informatică la Câmpina şi Ploieşti, fost membru al formaţiei “Meteor”, coordonator şi co-fondator al Club Live, din Câmpina, organizator  al primului Jazz Rock Festival din ţară, ne-a demonstrat încă o dată valoarea acţiunii susţinută de el anul trecut, în perioada 2 – 4 august, când festivalul ajunsese la a doua sa ediţie sub egida Clubului Live, care se poate mândri şi cu faptul că a găzduit diverse alte evenimente muzicale şi sociale, ridicând astfel nivelul, nu numai muzical al urbei, dar şi pe cel socio-cultural în genere.
Vorbim despre singurul festival din ţară care împleteşte genurile jazz şi rock, unindu-le armonios, cu clasă şi rafinament, în proporţia de 80% jazz şi 20% rock. Acest festival se desfăşoară la Câmpina, iar în luna august a acestui an va ajunge la a treia ediţie, în aceeaşi locaţie şi sub aceeaşi organizare. Câmpineanul nostru a fost nominalizat pentru una dintre cele mai importante realizări în domeniul muzical jazz–rock din anul 2012, pentru organizarea cu succes a celui mai imponent eveniment anual referitor la muzica jazz-rock. “Şi pentru mine a fost o surpriză, pentru că numele meu apare lângă nume mari în organizarea festivalurilor de jazz din ţară. Festivalul nostru, de la Câmpina, este la a treia ediţie şi nu doar din meritul meu, ci şi al municipalităţii şi al Casei Tineretului, care au susţinut de la început ideea acestui festival. Surpriza a constat în faptul că, prin această nominalizare, intrăm şi noi în circuitul festivalurilor mari din ţară”, ne-a declarat Liviu Briciu, adăugând că “fără seriozitatea şi profesionalismul cu care a fost conceput şi organizat festivalul, nu s-ar fi ajuns la acest rezultat”.
Felicitări lui Liviu Briciu pentru reuşita de a fi scos oraşul nostru din banalite şi de a-i fi dat o şansă în plus în a se confrunta cu policromia infinită a muzicii! Câmpina aşteaptă cu nerabdare să vibreze din nou la unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică, pe ritmul viu şi sincopat al jazz-ului! (Iulia DUPU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare